logo

U bent hier

VUBToday: 'Woonplaats partijvoorzitter laat zich voelen in beleid'

De politieke macht in Vlaanderen is de afgelopen jaren naar het westen geschoven. Zo was Gwendolyn Rutten de laatste partijvoorzitter ten oosten van Antwerpen. Maar maakt de woonplaats van een partijvoorzitter dan zoveel uit? Volgens Dave Sinardet, politicoloog aan de VUB, speelt de woonplaats een niet onbelangrijke rol in het beleid. Hij kaart de situatie van stad Antwerpen aan. “Door Bart De Wever, die ook burgemeester is, is Antwerpen veel zwaarder gaan wegen in het beleid. Dat hebben we pas nog gezien bij de onderhandelingen voor de nieuwe Vlaamse regering, waarbij heel wat Vlaams geld naar Antwerpen werd verschoven.” Sinardet meent dat anders was geweest als De Wever er niet was geweest. “De lokale mandatarissen van N-VA zouden dan eerst moeten lobbyen bij hun voorzitter.” Lees meer op hbvl.be (+). read more on VUB Today