Onderzoeksverblijf van doctorandi Dan Kashironge en Jean-Paul Mushagalusa loopt ten einde

DanJPOnderzoeksverblijf

In het kader van het Global Minds Project, dat o.a. tot doel heeft de samenwerking tussen Europese en Afrikaanse universiteiten te bevorderen, vervoegden doctorandi Dan Kashironge en Jean-Paul Mushagalusa de VUB-sectie Internationaal en Europees recht voor een onderzoeksverblijf van 6 maanden, dat door de coronacrisis met enkele weken werd verlengd.

In zijn onderzoek focust Dan Kashironge zich op het thema "Sustainable Development through Investments in Africa: Towards a ‘Corporate Socioenvironmental Due Diligence’ Framework under the OHADA Legal Order". Het doctoraat van Jean-Paul Mushagalusa handelt over de "Analysis of the Effectiveness of Sustainable Development Obligations in Bilateral Investment Treaties in Light of ICSID’s Jurisprudence". Beide onderzoekers worden tijdens dit doctoraatstraject bijgestaan door Prof. dr. Stefaan Smis en Prof. dr. Christian B. Bahati, respectievelijk verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel en de Université Catholique de Bukavu.