Voeg jouw onderzoeksposities toe aan #ScienceforUkraine

#ScienceforUkraine

Dit initiatief gaat wereldwijd de sociale media rond en met één doel: als universitaire community zetten we onze deuren open voor onze Oekraïense collega's. Want wij zouden toch net hetzelfde willen indien wij plots in dezelfde situatie zouden verkeren?

Concreet

#ScienceforUkraine is een database van allerlei hulpaanbieden uit de wereldwijde academische wereld. Heb jij of jouw onderzoeksgroep een plek ter beschikking die je graag specifiek wil openstellen aan onze Oekraïnse collega's? Voeg ze dan toe aan de database. Volgende zaken kan je toevoegen:

• Onderdak in een slaapzaal of gastenverblijven van een instelling
  • Studiebeurs/stipendium
  • Onderzoeksbezoek
  • Deeltijds/voltijds werk
  • Steun voor meereizende familieleden
  • Kantoorruimte
  • Computer met internettoegang
  • Toegang tot bibliotheek en/of lab faciliteiten

Mogelijkheden om op afstand te werken zijn nu bijzonder relevant. Zie deze brief van de Raad Jonge Wetenschappers van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschap in Oekraïne aan het Pools Nationaal Wetenschapscentrum.

Zie jij ergens een vacature of hulpaanbieding die geschikt lijkt voor dit programma? Tag met #scienceforukraine.

Voeg jouw aanbiedingen nu toe

#ScienceforUkraine

This initiative is going around the social media world with one goal: as a university community, we are opening our doors to our Ukrainian colleagues. After all, we would want the same if we suddenly found ourselves in the same situation, wouldn't we?

Concrete

There are a variety of ways in which you can help and even the smallest support makes a difference. They include listings that relate to paid positions or other forms of support that normally costs money and which are dedicated to Ukrainians only. Examples include:

• Accomodation in a dormitory or institution guest quarters
  • Scholarship/stipend
  • Research visit
  • Part time/full time employment
  • Support for accompanying family members
  • Office space
  • Computer with internet access
  • Access to library and/or lab facilities

Possibilities for remote work are particularly relevant now. Please see this letter of the Young Scientists Council at the Ministry of Education and Science in Ukraine to the Polish National Science Center.

Add your positions now