Wanted: buddies for Ukranian children

Meer en meer Brusselse scholen verwelkomen  Oekraïense kinderen en tieners op hun school. Hiervoor is er een nood aan natives die de taal spreken om de kinderen en tieners een beetje te ondersteunen. Iets voor jou?.

Collega Prof. dr. Luc Leyns vangt zelf een gezin met twee kinderen op en zij gaan mee naar een Brusselse school. De kinderen kunnen enkel de lessen Engels en Sport samen met de andere kinderen volgen. Ze hebben vooral nood aan sociaal contact, iemand die hen vertelt hoe het is in België, die hen wat beter doet voelen.

Dus ben jij een student(e) die Oekraïens of Russisch praat én enkele uurtjes per week kan vrijmaken om een babbel te doen met de kinderen en hen zo iets meer thuis te laten voelen?
De school ligt 3 km van onze campus (lijn 34).

Neem dan contact op met Luc Leyns: Luc.leyns@vub.be

More and more schools in Brussels welcome Ukrainian children and teenagers to their school. For this, there is a need for natives who speak the language to support the children and teenagers a little. Something for you?

Colleague Prof. Dr. Luc Leyns himself is taking in a family with two children and they are going to a school in Brussels. The children can only follow English and sports classes together with the other children, because of the language. They mainly need social contact, someone who tells them what it is like in Belgium, who makes them feel better.

So are you a student who speaks Ukrainian or Russian and can spare a few hours a week to have a chat with the children and make them feel more at home?
The school is located 3 km from our campus (line 34).

Please contact Luc Leyns: Luc.leyns@vub.be