logo

U bent hier

News about alumni

 • Vanaf Academiejaar 2020-2021 kan je aan de Vrije Universiteit Brussel binnen de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie de opleiding Manuele Therapie volgen. Deze wordt in maar liefst "3 verschillende éénjarige programma’s" aangeboden zodat de student(e) een studietraject kan kiezen die voor hem/haar het beste past. 

  Binnen de postgraduaat Manuele Therapie zal er dieper worden ingegaan op de manuele therapie en kan je de bijzondere beroepsbekwaamheid in België behalen.

 • Sinds kort heeft de VUB op haar Etterbeekse campus een veldloopparcours. Het initiatief kadert binnen VUB Loopt. “Met VUB Loopt willen we op een sportieve manier een community creëren, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van onze universiteit,” zegt afdelingshoofd Sport en Beweging Dirk Van De Wiele. Bedoeling is minder getrainde lopers meer aan het lopen te krijgen. Maar hoe begin je daaraan en waarop moet je dan letten? We vroegen het Luc Hens en Kim de Nooijer, twee van de vijf ambassadeurs van VUB Loopt.

   

 • Fellows zijn bedrijfsleiders, kaderleden, beleidsmakers, journalisten en andere maatschappelijk betekenisvolle personen, die hun expertise ter beschikking stellen aan de Vrije Universiteit Brussel. Op die manier openen ze deuren die anders gesloten zouden blijven. read more on VUB Today
 • Een massaspurt, bergetappe of tijdrit winnen, doe je niet zomaar. Dat vraagt lef, doorzettingsvermogen en een degelijke voorbereiding. Een sterk team om je tijdens dit hele traject te begeleiden is daarbij geen overbodige luxe. VUB-alumnus Nathan Kahan werkt als psycholoog voor Lotto-Soudal en ondersteunt daar wielerlegendes als Victor Campenaerts en Tiesj Bennoot. In de aanloop naar de Tour De France zitten we met hem samen om het voorafgaand proces uit te lichten en herinneringen op te halen aan zijn studententijd in de veelkleurige koten naast de atletiekpiste. 
 • Onze VUB-instagrampagina neemt je deze week mee naar Suriname, waar oud-agoge Elisabeth Philips sinds kort vertoeft. De komende 5 maanden zal ze in Suriname werken als ‘educational facilitator’, waar ze onder andere meewerkt aan nieuw leermateriaal voor het 7e en 8e leerjaar in het basisonderwijs en de gebruikte toetsingsmethodes zal evalueren. Is hier ook écht nood aan? Jazeker. Op dit moment is de Surinaamse context immers te weinig vertegenwoordigd in de lessenpakketten en is er maar weinig sprake van formatief toetsen.
 • De Vrije Universiteit Brussel wil via onderwijs en onderzoek actief bijdragen aan een betere samenleving. Om die missie kracht bij te zetten, stelt de universiteit in aanloop naar de verkiezingen haar nieuwe initiatief  “Terug Denken” voor. Onder deze noemer wil ze academici en (oud-)studenten via prikkelende expertenpodcasts en een online debatplatform engageren rond 10 brandend actuele problemen waar de politiek (nog) geen bevredigend antwoord op formuleerde.
 • VUB-rector Caroline Pauwels en Pieter De Leenheer, medeoprichter van de enige Belgische unicorn, Collibra, kondigen vandaag hun plannen voor de oprichting van een gezamenlijk AI-onderzoekscentrum aan. Dit multidisciplinaire en interuniversitaire onderzoeksinstituut zal nauw samenwerken met de industrie. De Vrije Universiteit Brussel roept ook op tot een Europees AI-initiatief voor het Algemeen Belang. Dit onderzoeksplatform moet een verantwoordelijke en democratische toepassing van artificiële intelligentie in de diverse geledingen van de samenleving aanmoedigen.
 • At the launch of the AI for Belgium Coalition - attended by European Vice-President of the European Commission Andrus Ansip and  Vice Prime Minister Alexander De Croo - Caroline Pauwels, rector of the Vrije Universiteit Brussel, and Pieter De Leenheer, cofounder of Belgium’s only unicorn company Collibra, unveiled their plans for a multidisciplinary AI Research Center, working in close collaboration with industry.

 • Niels Verborgh heeft gisterenavond de Vlaamse Scriptieprijs gekregen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn thesis rond de Europese afspraken, juridische bepalingen, associaties en organisaties die de voetbalwereld regeren. De jurist uit Aalst studeerde verleden jaar af aan de Vrije Universiteit Brussel. In zijn bekroonde thesis “legt (Verborgh) op indrukwekkende wijze de talrijke juridische pijnpunten van het systeem bloot,” aldus de jury. Promotor van het onderzoek is Prof. dr. Tony Joris (Vakgroep Internationaal en Europees Recht).

Pagina's