logo

U bent hier

News about alumnus

  • Vanaf Academiejaar 2020-2021 kan je aan de Vrije Universiteit Brussel binnen de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie de opleiding Manuele Therapie volgen. Deze wordt in maar liefst "3 verschillende éénjarige programma’s" aangeboden zodat de student(e) een studietraject kan kiezen die voor hem/haar het beste past. 

    Binnen de postgraduaat Manuele Therapie zal er dieper worden ingegaan op de manuele therapie en kan je de bijzondere beroepsbekwaamheid in België behalen.

  • Sinds kort heeft de VUB op haar Etterbeekse campus een veldloopparcours. Het initiatief kadert binnen VUB Loopt. “Met VUB Loopt willen we op een sportieve manier een community creëren, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van onze universiteit,” zegt afdelingshoofd Sport en Beweging Dirk Van De Wiele. Bedoeling is minder getrainde lopers meer aan het lopen te krijgen. Maar hoe begin je daaraan en waarop moet je dan letten? We vroegen het Luc Hens en Kim de Nooijer, twee van de vijf ambassadeurs van VUB Loopt.

     

  • Philippe Paquay, Ex-VUB'er en Nieuwe Topman BlosoOp 10 januari besliste de Vlaamse Regering Philippe Paquay met ingang van 1 februari 2014 aan te stellen als administrateur-generaal van het agentschap Bloso.

  • VUB alumnus Erwin De ClerckRoken in het bijzijn van kinderen is eigenlijk mishandeling. Met deze uitspraak haalde VUB-alumnus Erwin De Clerck (52) de voorpagina van zowat alle Vlaamse kranten. Maar hoe meer publiciteit, hoe liever hij het heeft, want Erwin de Clerck is al ruim tien jaar hoofd preventie – en intussen adjunct-directeur – van de Vlaamse Liga tegen Kanker.

  • VUB alumna Dr. Daniëlle De Vooght ontvangt Nederlandse Joop Witteveenprijs Dr. Daniëlle De Vooght kreeg op 18 januari 2013 in Amsterdam de eerste Joop Witteveenprijs van de Universiteit Amsterdam, Bijzondere Collecties. De Vooght is momenteel coördinator van ETWIE, het nieuwe Vlaamse expertisecentrum voor technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed.

  • De kronieken van Qrom door VUB-alumnus Stephan DierickxSamen met illustratrice Judith Vanistendael creëerde Stephan Dierickx het kinderboek ‘De kronieken van Qrom: vuurtoren.’ Stephan Dierickx studeerde wijsbegeerte aan de VUB en werkte daarna een tijd lang als cultuurbeleidscoördinator bij een Brusselse gemeente.