Het UZ Brussel is gestart met een geldinzamelactie om de eigen medewerkers en zorgverleners te helpen overeind te blijven tijdens de coronacrisis. De actie heet #CLAPANDACT, en geeft iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke bijdrage te storten. Het verzamelde geld moet dienen om de zorgverleners een moment van rust te bieden na extreme stressmomenten.
'Making Brussels the city of Europeanness.' Zo luidt volgens sociaal geograaf en leerstoelhouder Eric Corijn dé uitdaging voor onze hoofdstad, haar inwoners en de beleidsmakers.
“In Brussel hebben we veel te weinig aandacht voor de thuistaal van de jongeren.” Dat was een van de conclusies van het debat ’Meertalige superdiversiteit’ dat vorige week dinsdag plaatsvond in het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. Het debat kaderde in de Calewaert-leerstoel ‘Brussel, wereldstad in wording’, met sociaal geograaf prof. Eric Corijn als leerstoelhouder. “Hét kenmerk van Brussel is net dat Zinneke, dat meertalig en hybride is”, stelde Corijn in zijn inleiding.
Op dinsdag 11 februari 2014 vond het panelgesprek "Brussel, stad van kennis en onderzoek” plaats. Het gesprek kaderde in de Calewaert Leerstoel over Brussel als wereldstad in wording. Het werd een ongemeen boeiende discussie.
Brussel is het grootste kenniscentrum van ons land, met 90.000 studenten en meer dan 15.000 onderzoekers. Maar hoe worden de problemen en de uitdagingen aangepakt? Gaan we naar een Brussels onderwijs? En welke rol kunnen de universiteiten spelen in de ontwikkeling van het Brussels Gewest?