logo

U bent hier

News about DWHJN

 • Enkele weken terug ging Wito De Schrijver (R&D) met Katzaryna Uzblieo en Deborah Puylaert naar Polen om Oekraïense vluchtelingen op te halen. Hierdoor is er een engagement aangegaan met de organisatie Hiking 4 Children en de ritten zullen na de paasvakantie hernomen worden.

  Vandaar roepen we om om medisch materiaal binnen te brengen dat na de paasvakantie naar de grens met Oekraïene gebracht wordt.

 • #ScienceforUkraine

  Dit initiatief gaat wereldwijd de sociale media rond en met één doel: als universitaire community zetten we onze deuren open voor onze Oekraïense collega's. Want wij zouden toch net hetzelfde willen indien wij plots in dezelfde situatie zouden verkeren?

 • Tienduizenden Oekraïense vluchtelingen bevinden zich reeds in België, en hun aantal neemt dagelijks toe. Als eerste stap moeten zij zich laten registreren in het registratiecentrum aan de Waterloolaan 121 te 1000 Brussel. Dit is op dit moment het enige centrum in heel België. Het spreekt voor zich dat de rijen erg lang zijn en dat mensen met kinderen dagelijks 7 tot 10 uur in de rij moeten staan zonder de garantie dat ze die dag een kans krijgen om zich te registreren. Vrijwilligers dragen al hun steentje bij door voedsel en water te brengen, maar er is nooit genoeg.

 • Iedereen hoopt dat de oorlog in Oekraïne snel stopt. Tot het zover is, moeten we de getroffen bevolking helpen. Vrouwen en kinderen zijn massaal op de vlucht, in precaire omstandigheden, in weer en wind. 

 • Eind 2019 lanceerde Yes We Scan een eerste oproep aan VUB-opleidingen om de diversiteit binnen hun curricula te laten onderzoeken. Waarom vindt u het zo belangrijk om op dat thema in te zetten?

 • De Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali telefoneerde deze ochtend naar zijn echtgenote Vida Mehrannia met de alarmerende boodschap dat hij afscheid moest nemen. Hij werd in afzondering geplaatst en ingelicht dat hij snel geëxecuteerd zou worden. Amnesty International is diep verontrust en dringt er bij de Iraanse autoriteiten op aan om dr. Djalali niet te executeren en hem vrij te laten.

 • Telenet biedt 10.000 kansarme gezinnen internet aan voor 5 euro per maand. Een pr-stunt of dient de telecomgroep echt een nobel doel? ‘De lockdown heeft iedereen wakker geschud.’

   

  De telecombedrijven lieten zich tijdens de lockdown - net als veel andere bedrijven - niet onbetuigd met steuninitiatieven. Ze gaven hun klanten extra mobiele data en doneerden mondmaskers, laptops, tablets en smartphones aan woon-zorgcentra en ziekenhuizen. Het contactcenter voor manuele contactopsporing krijgt een korting op zijn belrekening. 

 • #LeaveNoOneBehind

  VUB-rector Caroline Pauwels wil vermijden dat studenten uitvallen wanneer ze in financiële, materiële of psychologische moeilijkheden zitten. Bij de start van haar tweede ambtstermijn richt ze daarom een Noodfonds voor studenten op.