logo

U bent hier

News about DWHJN

  • Eind 2019 lanceerde Yes We Scan een eerste oproep aan VUB-opleidingen om de diversiteit binnen hun curricula te laten onderzoeken. Waarom vindt u het zo belangrijk om op dat thema in te zetten?

  • De Iraans-Zweedse spoedarts Ahmadreza Djalali telefoneerde deze ochtend naar zijn echtgenote Vida Mehrannia met de alarmerende boodschap dat hij afscheid moest nemen. Hij werd in afzondering geplaatst en ingelicht dat hij snel geëxecuteerd zou worden. Amnesty International is diep verontrust en dringt er bij de Iraanse autoriteiten op aan om dr. Djalali niet te executeren en hem vrij te laten.

  • Telenet biedt 10.000 kansarme gezinnen internet aan voor 5 euro per maand. Een pr-stunt of dient de telecomgroep echt een nobel doel? ‘De lockdown heeft iedereen wakker geschud.’

     

    De telecombedrijven lieten zich tijdens de lockdown - net als veel andere bedrijven - niet onbetuigd met steuninitiatieven. Ze gaven hun klanten extra mobiele data en doneerden mondmaskers, laptops, tablets en smartphones aan woon-zorgcentra en ziekenhuizen. Het contactcenter voor manuele contactopsporing krijgt een korting op zijn belrekening. 

  • #LeaveNoOneBehind

    VUB-rector Caroline Pauwels wil vermijden dat studenten uitvallen wanneer ze in financiële, materiële of psychologische moeilijkheden zitten. Bij de start van haar tweede ambtstermijn richt ze daarom een Noodfonds voor studenten op.