logo

U bent hier

News about economie

  • VUB fysicus en Young Scientist Jorgen D'Hondt naar Davos 2013De uitnodiging van Jorgen D’Hondt voor de Davos-top is een gevolg van de wil van het forum om excellente wetenschappers uit te nodigen die maatschappelijk betrokken zijn en het potentieel hebben om de wereld te veranderen door hun wetenschappelijke kennis. 

  • Nobelprijswinnaar Economie Christopher Pissarides te gast aan de VUB

    Op 9 en 10 mei geeft winnaar van de Nobelprijs voor Economie 2010 Christopher Pissarides een lezing aan de Vrije Universiteit Brussel. De lezingen heten ‘Labor Markets: Search, Matching and Flexibility’.

  • Wiebke Peeters wint prijs voor beste Marketingthesis van Vlaanderen

    Partners In Marketing reikte eind november prijzen uit van de wedstrijd 'De Beste Marketingthesis van Vlaanderen', editie 2011. VUB-studente Wiebke Peeters sleepte de hoofdvogel binnen. Deze wedstrijd werd voor de tiende keer georganiseerd voor de laatstejaarsstudenten van de Vlaamse universiteiten. De professoren marketing beslisten welke thesissen mochten meedingen naar de titel 'De Beste Marketingthesis van Vlaanderen'. Per universiteit gingen er maximum drie studenten door naar de finale. Alle thesissen werden beoordeeld op zes evenwaardige criteria: inhoud, stijl en vorm, actualiteitswaarde, praktische haalbaarheid, publiciteitswaarde en wetenschappelijke onderbouw. Met haar thesis ‘Onderzoek naar het gebruik van social media als marketingkanaal door ondernemingen in Vlaanderen’ (promotor prof. dr. E. Vandijck) kaapte zij de hoofdprijs van 1.000 euro weg. Meer informatie over de wedstrijd op www.marketingthesis.be.

     

  • De Vrije Universiteit Brussel, de Erasmushogeschool Brussel en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren nodigen u uit op de opening van het nieuwe seizoen Science Bar Brussel. Drie knappe koppen uit de financiële en economische wereld breken op donderdag 17 november hun hoofd over de kredietcrisis.