logo

U bent hier

News about FOST

  • Op vrijdag 16 januari jongstleden mocht Jon Verriet de Joop Witteveenprijs in ontvangst nemen voor het beste historische onderzoek op het gebied van de eetcultuur in Nederland en Vlaanderen. Zijn bekroonde studie draagt als titel ‘Ready meals and cultural values in the Netherlands, 1950–1970’.

  • VUB alumna Dr. Daniëlle De Vooght ontvangt Nederlandse Joop Witteveenprijs Dr. Daniëlle De Vooght kreeg op 18 januari 2013 in Amsterdam de eerste Joop Witteveenprijs van de Universiteit Amsterdam, Bijzondere Collecties. De Vooght is momenteel coördinator van ETWIE, het nieuwe Vlaamse expertisecentrum voor technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed.

  • De Vrije Universiteit Brussel nodigt u uit voor de internationale conferentie A taste of home. Food, identity, place and memory in Europe from a historical perspective (19-20th centuries). Dit historische congres gaat in op de relatie tussen voedsel en identiteit. Het wordt georganiseerd door Social & Cultural Food Studies (FOST), het expertise-centrum over voedsel van de Vrije Universiteit Brussel.