logo

U bent hier

News about foundation

 • Op zondag 3 oktober gaat de eerste editie van de ZoniënTrail door. Het startschot wordt gegeven in het Gemeenschapscentrum De Bosuil te Overijse. Deze unieke trail doorheen het Zoniënwoud wordt georganiseerd door het Zoniën Athletics Team (ZA-Team). De opbrengst schenken zij integraal aan het Laboratorium Medische & Moleculaire Oncologie van de VUB dat zich toespitst op het onderzoek naar pancreaskanker.

  V.l.n.r.: Kris, Hamid en Suzy van het ZA-team.

 • Op zaterdag 7 augustus vertrekt Luc Vandevyvere (58) uit Wevelgem naar Santiago de Compostella. Een 2.500 kilometer lange fietstocht om meer awareness te creëren voor de ziekte van Duchenne waar zijn kleinzoon Stan (3) aan lijdt. Met zijn actie wil hij ook fondsen werven voor het VUB-onderzoek van prof. dr. Thierry Vandendriessche en prof. dr. Marinee Chuah. Met als ultieme doel om een VUB-fonds op te richten voor onderzoek naar gentherapie als behandeling van deze ziekte.

 • Ruim twee jaar geleden lanceerden de VUB Foundation en het VUB Yamina Krossa Fonds het online fundraising platform #Destination400. Daarmee willen ze €400.000 inzamelen. Want met dat bedrag kunnen prof. dr. ir. Damya Laoui en haar team binnen de onderzoeksgroep Cellulaire en Moleculaire Immunologie (VUB-VIB) 2 jaar ongestoord onderzoek voeren.

 • Student Fernando*, 25 jaar, vertelt over zijn worsteling met de covid19 pandemie, zijn familie, zijn schuldenlast en de hulp die hij kreeg van het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten.

  Mikken op die internationale zakencarrière

 • Student Kofi*, 24 jaar, vertelt hoe hij zijn sociaal leven en inkomen verloor door de covid19 pandemie en hoe het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten hem heeft geholpen.

  Ooit behaal ik een PhD in politieke wetenschappen

 • Student George*, 26 jaar, vertelt hoe hij probeert om rond te komen en hoe het VUB Caroline Pauwels Noodfonds hem hielp om de huur te betalen.

  Dromen van een eigen bedrijf in Gambia

 • Studente Angèle*, 24, legt uit hoe het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten haar heeft geholpen om te overleven en haar studies verder te zetten. 

  Ooit wil ik promoveren

  Angèle is net 24 geworden. Ze is afkomstig uit Rwanda en kwam naar Brussel in september 2020 voor haar masteropleiding. Haar droom? Ze wil een PhD behalen en is al jaren aan het studeren om ooit te kunnen doctoreren. Daarna zou ze graag als researcher aan de slag gaan in één van de vele onderzoeksgroepen aan de VUB in Brussel. Maar eerst wil Angèle uiteraard graag haar masterdiploma.

 • Student James*, 25, vertelt hoe de covid19-pandemie hem financieel treft en hoe het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten hem helpt.

  Geld vinden om dromen te financieren 

 • Student Willem*, 23 jaar, vertelt hoe hij dankzij de steun van het VUB Caroline Pauwels Noodfonds kan rondkomen en zijn diploma behalen.

  Al jong op eigen benen

 • 1 jaar VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten

  Begin dit academiejaar lanceerde rector Caroline Pauwels het Noodfonds voor studenten. Hiermee wil zij financiële, materiële, sociale en psychologische steun bieden voor studenten in nood. Want ruim 1 op 5 van alle VUB-studenten moet noodgedwongen rekenen op bijkomende steun.

Pagina's