logo

U bent hier

News about foundation

 • Brusselaar Kenneth ontwerpt zelf prints met linosneden: een techniek waarbij inkt wordt aangebracht op een stuk linoleum waaruit een ontwerp is weggesneden. Hij maakte een print gebaseerd op een werk van zijn grootmoeder die overleed aan kanker.

 • #VerzorgDeVerzorgers – een fondsenwervingsactie van de VUB Foundation op initiatief van rector Caroline Pauwels – leverde 25.000 euro op voor de verbetering van het emotionele en psychologische welzijn van de medewerkers van het UZ Brussel. Op vrijdag 9 oktober om 9u30 overhandigt de rector de cheque aan Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel.

 • Kan de (re)integratie van mensen met kanker op de arbeidsmarkt vergroot worden door in te zetten op coaching? Dat wil de nieuwe leerstoel van prof. dr. Elke Van Hoof onderzoeken. Zij kreeg hiervoor financiering van The Majin Foundation en Stichting tegen Kanker.

 • Lees verder onder de video.

   

  Onze wereld verandert enorm snel en technologie wordt steeds gespecialiseerder. Co-innovatie tussen universiteit, bedrijfswereld en andere partners is daarom een noodzaak. Vaak gebeurt dat via multidisciplinair onderzoek, over domeinen heen. Samenwerking tussen de bedrijfswereld en VUB kan vele vormen aannemen, gaande van gezamenlijk onderzoek, co-innovatie, training en consultancy, het ter beschikking stellen van infrastructuur tot en met het licentiëren van technologieën en het oprichten van spin-offbedrijven.

 • VUB-onderzoekers prof. dr. Thierry VandenDriessche en prof. dr. Marinee Chuah ontvangen €50.000 van het Duchenne Parent Project Belgium vzw, een onafhankelijke vereniging van ouders en familieleden van kinderen met Duchenne spierdystrofie. Met deze eerste samenwerking wil de vzw het programma voor preklinische gentherapie van het onderzoeksteam steunen.

 • Foto door MomentsByBram

  Als Ere-Fellow maakt Anouk Lagae deel uit van een groot netwerk van bedrijfsleiders, beleidsmakers, politici, journalisten en kunstenaars die de VUB verbinden met de samenleving. Via talrijke gastcolleges, bedrijfsbezoeken en jobbeurzen bieden zij een meerwaarde aan de opleiding en studie-ervaring van onze studenten.

 • De VUB Foundation en het VUB Yamina Krossa Fonds gaan op zoek naar extra financiële middelen om het onderzoek van prof. dr. ir. Damya Laoui en haar team naar een kankervaccin te steunen.

  Vandaag lanceert de VUB Foundation de campagne #InvesteerInHoop met de oproep om kanker in lockdown te zetten en het onderzoek naar een potentieel kankervaccin van prof. dr. ir. Damya Laoui te versnellen.

 • Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal nu de covid-19-pandemie onze wereld heeft veranderd. We werken zoveel mogelijk thuis en blijven binnen. Een uitdaging voor onze sociale natuur. Alleen zo kunnen we de curve aftoppen en voldoende capaciteit voor ons zorgsysteem vrijwaren. Maar vandaag vraagt rector Caroline Pauwels om aandacht voor een andere curve die dringend moet dalen.

  Persoonlijke curve van zorgmedewerkers

 • Het UZ Brussel is gestart met een geldinzamelactie om de eigen medewerkers en zorgverleners te helpen overeind te blijven tijdens de coronacrisis. De actie heet #CLAPANDACT, en geeft iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke bijdrage te storten. Het verzamelde geld moet dienen om de zorgverleners een moment van rust te bieden na extreme stressmomenten. 

Pagina's