logo

U bent hier

News about geschiedenis

  • Masterstudente in de Kunstwetenschappen en Archeologie Ilse Ghekiere wint de prijs prof. dr. Renée De Bock-Doehaerd voor haar masterproef met de titel ‘Het Tik Tak-verhaal (1981-2014): Geschiedenis, beeldtaal en erfgoed van het eerste Vlaamse peutertelevisieprogramma’. De De Bock-Doehaerd-prijs gaat uit van de vakgroep Geschiedenis en beloont jaarlijks de beste VUB-thesis met een historische dimensie.

  • Op vrijdag 16 januari jongstleden mocht Jon Verriet de Joop Witteveenprijs in ontvangst nemen voor het beste historische onderzoek op het gebied van de eetcultuur in Nederland en Vlaanderen. Zijn bekroonde studie draagt als titel ‘Ready meals and cultural values in the Netherlands, 1950–1970’.

  • VUB alumna Dr. Daniëlle De Vooght ontvangt Nederlandse Joop Witteveenprijs Dr. Daniëlle De Vooght kreeg op 18 januari 2013 in Amsterdam de eerste Joop Witteveenprijs van de Universiteit Amsterdam, Bijzondere Collecties. De Vooght is momenteel coördinator van ETWIE, het nieuwe Vlaamse expertisecentrum voor technisch, industrieel en wetenschappelijk erfgoed.

  • ETWIE is erkend door de Vlaamse Overheid als expertisecentrum in het kader van het Cultureel-erfgoeddecreet. Dit betekent dat ETWIE voor de volledige beleidsperiode 2012-2016 haar diensten aan kan bieden aan het technisch, wetenschappelijk en industrieel erfgoed. Deze dienstverlening zal onder meer bestaan uit het aanbieden van een platform, het creëren van samenwerking en het stimuleren van uitwisseling van kennis en ervaring.