News about industrieel ingenieur

• De twee dodelijke vliegtuigcrashes van de Boeing 737 MAX zou te wijten zijn aan ontwerpfouten. Dat zegt professor Tim De Troyer, verbonden aan de VUB-faculteit Ingenieurswetenschappen, in het programma Z-Talk op Kanaal Z. “Een hele reeks van factoren hebben er toe geleid dat het systeem in het vliegtuig de neus van het toestel naar beneden duwde, tegen de wil van de piloten.” De piloten die het vliegtuig terug stabiel probeerden te krijgen, vochten tegen een systeem dat een soort van automatische duikvlucht nam.
  • U had het waarschijnlijk al gemerkt op straat. Want net nu de temperatuur de hoogte inschiet en de terrasjes buiten worden gezet, zijn de studenten nergens te bespeuren. Zij zitten de komende weken achter hun boeken gekluisterd met de examens in het vooruitzicht. Niet zo voor de 3de bachelors Industrieel Ingenieur Thierry Hubert en Nikolai Devolder. Zij zijn komend weekend in Praag te vinden waar ze samen met hun robot Chuck “de vraatzuchtige” de VUB-kleuren verdedigen op Robotic Day 2019.
  • De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Université Libre de Bruxelles (ULB) hebben vandaag hun FabLabs officieel geopend. Beide FabLabs huizen voortaan in het indrukwekkende decor van de voormalige rijkswachtkazernes tussen de Generaal Jacqueslaan en de Kroonlaan in Elsene, op een steenworp van de VUB- en ULB-campussen. Het gaat om de eerste universitaire aanwezigheid in de oude kazernes, die over enkele jaren – na grondige verbouwings- en restauratiewerken - een volledig nieuwe bestemming krijgen met de inplanting van een universitaire site onder de naam Usquare.brussels.