News about industrieel ingenieur

• U had het waarschijnlijk al gemerkt op straat. Want net nu de temperatuur de hoogte inschiet en de terrasjes buiten worden gezet, zijn de studenten nergens te bespeuren. Zij zitten de komende weken achter hun boeken gekluisterd met de examens in het vooruitzicht. Niet zo voor de 3de bachelors Industrieel Ingenieur Thierry Hubert en Nikolai Devolder. Zij zijn komend weekend in Praag te vinden waar ze samen met hun robot Chuck “de vraatzuchtige” de VUB-kleuren verdedigen op Robotic Day 2019.
  • De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en Université Libre de Bruxelles (ULB) hebben vandaag hun FabLabs officieel geopend. Beide FabLabs huizen voortaan in het indrukwekkende decor van de voormalige rijkswachtkazernes tussen de Generaal Jacqueslaan en de Kroonlaan in Elsene, op een steenworp van de VUB- en ULB-campussen. Het gaat om de eerste universitaire aanwezigheid in de oude kazernes, die over enkele jaren – na grondige verbouwings- en restauratiewerken - een volledig nieuwe bestemming krijgen met de inplanting van een universitaire site onder de naam Usquare.brussels.