logo

U bent hier

News about judo

 • Topsportstudente Nica Antonis (Bachelor Taal- en Letterkunde) is geselecteerd voor de 28e editie van de Zomeruniversiade. Deze gaat door van 4 tot 14 juli in het Zuid-Koreaanse Gwangju. Judoka Nica is één van de 34 Belgische atleten die komende zomer mag deelnemen.

 • Nica Antonis (topsportstudente Taal-en Letterkunde) is zevende geworden op het WK judo voor junioren in Miami in de klasse tot 52 kilogram. Ze won de eerste twee kampen met ippon, maar verloor nadien in de kwartfinales van de Japanse kampioene Mako Uchio. In de eerste kamp van de herkansingen verloor ze op strafpunten van de Franse vice-Europees kampioene Astride Gneto.

 • VUB-topsportstudente en Belgisch kampioene judo Nica Antonis VUB-topsportstudente en Belgisch kampioene judo Lise LuyckfasseelOp het Belgisch kampioenschap judo voor senioren te Herstal hebben VUB-topsportstudenten Nica Ant

 • Dirk Van Tichelt heeft op het WK judo in Rio De Janeiro brons veroverd. In de halve finale was de Japanner Ono nog te sterk, maar in de kamp om het brons tegen Ikibajev haalde Van Tichelt het met waza-ari. Vier jaar geleden behaalde Van Tichelt ook al brons op het WK in Rotterdam.

  Voormalig VUB-topsportstudent Dirk Van Tichelt is afgestudeerd als Master Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen.

  Zie hier de kamp om het brons:

 • Het Belgisch Kampioenschap Judo voor hogescholen en universiteiten vond plaats op 8 december te Torhout.  Drie VUB-studenten streden mee op de tatami voor deze felbegeerde titel. Bart Geelen, masterstudent Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen, wist bij de lichtgewichten beslag te leggen op de eerste plaats na twee snelle overwinningen met ippon.

 • Dirk Van Tichelt, topsporter en in juli bij de Vrije Universiteit Brussel met onderscheiding afgestudeerd als master Lichamelijke Opvoeding, heeft een bronzen medaille veroverd op het WK judo in Rotterdam. De Belgische nummer één van de wereld toonde zich in de klasse tot 73 kg te sterk voor de Turk Sezer Huysuz. Het is voor de 25-jarige Van Tichelt zijn eerste WK-medaille. Vorig jaar veroverde hij in Lissabon de Europese titel, op de Olympische Spelen werd hij vijfde.

 • Tijdens het voorbije EK judo te Lissabon won Dirk Van Tichelt (topsportstudent Lichamelijke Opvoeding, 2de jaar Licentiaat) goud in de -73kg klasse door de Europese kampioen van 2004 te verslaan.
  Hiermee bevestigde Dirk zijn waarde in het topjudo voor de komende Olympische Spelen 2008 te Beijing.

 • Judoka Dirk Van Tichelt (topsportstudent Lichamelijke Opvoeding, 2de jaar Licentiaat) behaalde dankzij zijn overwinningen op onder andere de voorbije internationale toernooien te Parijs, Hamburg en Praag voldoende punten om zijn selectie voor de komende Olympische Spelen te Beijing af te dwingen.

 • Topsportstudent judo Dirk Van Tichelt (Lichamelijke Opvoeding) werd door Bloso een contract aangeboden als topsporter/student. Een dergelijk contract wordt, onder het Convenant Hoger Onderwijs, aangeboden aan een topsporter - met kans op Olympische selectie - die zijn/haar topsportbeoefening met een studiecarrière in het hoger onderwijs combineert. Dirk is de derde topsportstudent met contract aan onze universiteit na schermer Frederik Vandormael (alumnus Lichamelijke Opvoeding) en Tom Vangeneugden (Kunstwetenschappen en Archeologie).

 • Woensdag 7 maart werd jfr. Leen Dom, alumnus topsportstudente judo, door de Vlaamse Leen DomStudentensportfederatie tot 'Sportieve universiteitsstudent 2007' verkozen. Hiermee werd Leen beloond voor de succesvolle wijze waarop ze haar universitaire studie Lichamelijke Opvoeding (afgestudeerd met grote onderscheiding) met een judocarrière op wereldniveau (onder andere vicewereldkampioen 2002 en vice-Europees kampioen 2005) heeft weten te combineren.