logo

U bent hier

News about kultuurkaffee

 • De Vrije Universiteit Brussel en cultuurwerking KultuurKaffee krijgen binnenkort heel wat gloednieuwe infrastructuur ter beschikking als onderdeel van het bouwproject XY op de campus te Etterbeek. Die omvat niet alleen een concertzaal, exporuimtes, leslokalen, studentenkamers en nog veel meer – er is ook ruimte voor een cultureel geïnspireerde horecazaak.

  Daarom gaan we op zoek naar De Ideale (zelfstandige) Uitbater voor dit ambitieuze cultuurcafé.

 • http://www.kultuurkaffee.be/images/logo-kultuurkaffee.png

  In tijden van afbraak, voorziet de Vlaamse Regering een half miljoen euro investeringssubsidies voor het KultuurKaffee. Het geld wordt geput uit het Fonds voor Culturele Infrastructuur en werd gebolwerkt door het ministerie Cultuur, Media, Jeugd en Brussel.

 • Het KultuurKaffee, dat sinds haar sluiting op campus Etterbeek een nomadisch bestaan leidt, haalt de schrijver Jonathan Franzen naar Brussel. Op 18 oktober gaat de Amerikaan, die onder andere een Pulitzer won, in gesprek met Saskia De Coster.  

 • BANG! Reizend kunstenfestival KultuurKaffee VUB in BrusselHet culturele palmares van het KultuurKaffee is nauwelijks te overzien. Het roemruchte studentencafé op de VUB-campus van Etterbeek bood in de loop van zijn bestaan een podium aan honderden muzikale en andere acts. Niet weinige daarvan verwierven later nationale bekendheid.

 • Dé ontmoetingsplaats voor vele generaties studenten, een kleine rocktempel op de campus, een monument van het Brusselse cultuurleven... Het KultuurKaffee van de VUB is sinds de opening in 1981 uitgegroeid tot een ware legende. 35 jaar later is het einde van het KK, dat weliswaar over twee jaar op een andere plek zal herrijzen, aangebroken. Zo'n gebeurtenis van formaat kon dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan. Vorige zaterdag 24 januari vond een memorabele afbraakfuif plaats met concerten van de al even legendarische VUB-groepen 'De Brassers', 'Arbeid Adelt!' en 'Lavvi Ebbel'.

 • Op 23 november opent in en om het KultuurKaffee van de Vrije Universiteit Brussel de expo ‘Het Grote Ongeduld!Xtra’: een tentoonstelling met de beste afstudeerprojecten in multimedia en experimentele kortfilm. Het Grote Ongeduld!Xtra is hét podium voor jong en ongeduldig talent uit de film en multimedia. We focussen ons daarom vooral op onderzoek en experiment.

 • De Vrije Universiteit Brussel en de Eramus Hogeschool Brussel organiseren op 6 oktober samen Kick off the Campus op campus Etterbeek. Naast studentikoos vermaak en informatie, is de duurzame BBQ een hoogtepunt van de dag. Op 11 oktober heeft De Kick Off van de medische campus in Jette plaats. ’s Avonds barst het feest echt los en wordt het studentenleven ten doop gehouden. Dan worden er concerten gegeven in het KultuurKaffee en is er vanaf 23u00 uur TD – oftewel een studentenfuif - in de grote tent op de campus.