logo

U bent hier

News about opleiding

  • Als het aantal covid-19 patiënten in België blijft stijgen, dreigt een mogelijk tekort aan beademingstoestellen. Een team ingenieurs aan het FabLab Brussels van de Vrije Universiteit Brussel is daarom begonnen aan het bouwen en testen van een eenvoudig beademingstoestel. Ze zijn vertrokken van een ontwerp van MIT, uitgebreid met sensoren op basis van specificaties van onderzoekers van Johns Hopkins University en het UZ Brussel. Een grootschalige productie is nog niet aan de orde.

  • Zoals al gemeld, start er een nieuwe Master in Gender en Diversiteit vanaf 2014-2015. Deze unieke interuniversitaire masteropleiding is een gemeenschappelijk initiatief van de vijf Vlaamse Universiteiten - KU Leuven, UAntwerpen, UGent, UHasselt en Vrije Universiteit Brussel - en zal worden aangeboden als een eenjarig programma (60 studiepunten).

  • Anderstalige studenten kunnen vanaf volgend jaar aan de Vrije Universiteit Brussel een masteropleiding Taal- en Letterkunde volgen. Dan gaat namelijk de Multilingual Master van start. Dit nieuwe programma leidt tot een Engelstalig diploma Taal- en Letterkunde. VUB is hiermee uniek in Vlaanderen en België.

  • 'In mijn job kan ik écht het verschil maken. Voor minder doe ik het niet.'

  • GenderDe Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie heeft positief advies gegeven voor de inrichting van een Master in Gender en Diversiteit vanaf 2014-2015. De Vlaamse regering zal hier binnenkort een definitieve beslissing over nemen.

  • Nieuwe opleiding PALM, palliatieve zorg VUBOp 9 november 2013 start de Vrije Universiteit Brussel, gepatroneerd door de leerstoel ‘Waardig Levenseinde’, een nieuwe vijfdaagse opleiding voor artsen en niet-artsen. Deze intensieve vorming is toegankelijk voor medici en professionelen met een masteropleiding.

  • Op 30 mei, 6 juni, 13 juni en 20 juni, telkens van 14 tot 16 u., vinden op de VUB-campus van Etterbeek werkwinkels plaats. Twee daarvan (30 mei en 13 juni) worden gegeven in het Nederlands, de andere twee in het Frans. Leerkrachten die les geven in het Brusselse en zich inschrijven voor de gratis werkwinkels, ontvangen – eveneens gratis, dankzij de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest – een ‘Photonics Explorer Kit’.