logo

U bent hier

News about psychologie

  • Mentale inspaning is besmettelijkMoet je een mentale inspanning leveren? Doe dat dan in het gezelschap van iemand die zich mentaal nog meer moet inspannen. Je zal dan namelijk merkelijk beter presteren, zo blijkt uit een recente studie die VUB-onderzoekers hebben uitgevoerd.

  • De manieren waarop mensen met een nieuwe job zich aan een organisatie binden, vertonen opvallende parallellen met hoe mensen verliefd worden. Onderzoekers aan de Vrije Universiteit Brussel toonden dat aan in een onderzoek in samenwerking met Nederlandse universiteiten. Joeri Hofmans van de VUB: ‘De gevoelens van werknemers tegenover hun nieuwe organisatie zijn net zo divers als bij een beginnende relatie”

  • Tim Vantilborgh, co-laureaat FWO Acertaprijs 2013Dr. Tim Vantilborgh, verbonden aan de onderzoeksgroep Work & Organizational Psychology van de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen, is co-laureaat van de FWO Acertaprijs 2013 die op 10 oktober 2013 wordt uitgereikt.

  • Hoe wordt slaap beïnvloed door verschillende factoren vanuit de omgeving? En door persoonlijke eigenschappen, zoals leeftijd? Op vrijdag 30 september organiseert het EASI-sleep project  in het Kasteel van Gaasbeek haar slotbijeenkomst om de eindresultaten van het slaaponderzoek bekend te maken. Een multidisciplinair team onder leiding van professor Raymond Cluydts heeft in kaart gebracht wat onze slaap beïnvloedt. Het blijkt dat heel veel factoren bepalen of beter slapen echt mogelijk is. Bovendien verschilt het nog van persoon tot persoon. EASI-SLEEP is een door de Vlaamse overheid gesteunde samenwerking tussen de K.U.Leuven, de Universiteit Antwerpen en de Vrije Universiteit Brussel.