logo

U bent hier

News about studenten

 • Algemeen stemrecht voor studenten VUB bij rectorverkiezingenDe Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit Brussel keurde deze week een maatregel goed waardoor al haar studenten vanaf academiejaar 2015-2016 rechtstreeks kunnen deelnemen aan de rectorverkiezingen.

 • De Vrije Universiteit Brussel laat elk jaar toekomstige studenten kennismaken met alle bachelor- en masteropleidingen, met de studentenvoorzieningen én met het unieke studentenleven in de hoofdstad. Nu zaterdag 15 februari vindt op twee VUB-campussen de eerste infodag voor het academiejaar 2014-2015 plaats. 

 • De VUB liep mee voor minder CO2

  Op zondag 6 oktober 2013 liepen een 100-tal studenten, personeelsleden en alumni "The plankathon" tijdens de Brussels Marathon en Half Marathon. Zij liepen samen ten voordele van belangrijk VUB onderzoek in de strijd tegen CO2 en klimaatopwarming. Dit onderzoek vindt plaats binnen de onderzoeksgroep Analytische en Milieuchemie (ANCH) en richt zicht op plankton.

 • Het voorbije weekend, meer bepaald op zaterdag 23 februari, vond op onze campussen de eerste infodag van 2013 plaats. Vooraf hadden 649 personen te kennen gegeven langs te willen komen: 37 % méér dan voor de eerste infodag van verleden jaar. Op de dag zelf was de opkomst veeleer beperkt. Het gevolg van de kou en de snerpende wind die dag? Hoe dan ook, wie wèl kwam opdagen, kreeg een warm welkom van de vele VUB-medewerkers en proffen die de rondleidingen en de infosessies verzorgden.

 • Het is ondertussen een traditie geworden aan de VUB: de openlesdagen. Vijf dagen lang kunnen scholieren uit het laatste jaar middelbaar tijdens hun krokusvakantie aan onze universiteit lessen komen volgen. Dit jaar kwamen 448 nieuwsgierigen opdagen, oftewel 71 % van de vooringeschrevenen. Voorwaar geen slecht resultaat. Bovendien wijdde TVBrussel een uitzending aan het initiatief, wat de ruchtbaarheid errond alleen maar kan verhogen. Op weg naar een nog groter succes volgend jaar? Laten we hopen…

 • Isabelle Selleslag nieuwe voorzitter VUB StudentenraadDe Studentenraad van de Vrije Universiteit Brussel heeft zopas een nieuwe voorzitter verkozen: studente ‘Ingenieurswetenschappen: Architectuur’ Isabelle Selleslag volgt Joerie Lersberghe op.

 • Gisteren hebben tien Belgische studententeams gestreden om een plek te veroveren in de internationale finale van de Henkel Innovation Challenge in Warschau, Polen. Het concept Syoss Phoenix Repair, voorgesteld door een team van studenten van de ULB en de VUB, heeft de jury het meest overtuigd. Het werd tot winnaar bekroond van de Belgische finale.

 • Wiebke Peeters wint prijs voor beste Marketingthesis van Vlaanderen

  Partners In Marketing reikte eind november prijzen uit van de wedstrijd 'De Beste Marketingthesis van Vlaanderen', editie 2011. VUB-studente Wiebke Peeters sleepte de hoofdvogel binnen. Deze wedstrijd werd voor de tiende keer georganiseerd voor de laatstejaarsstudenten van de Vlaamse universiteiten. De professoren marketing beslisten welke thesissen mochten meedingen naar de titel 'De Beste Marketingthesis van Vlaanderen'. Per universiteit gingen er maximum drie studenten door naar de finale. Alle thesissen werden beoordeeld op zes evenwaardige criteria: inhoud, stijl en vorm, actualiteitswaarde, praktische haalbaarheid, publiciteitswaarde en wetenschappelijke onderbouw. Met haar thesis ‘Onderzoek naar het gebruik van social media als marketingkanaal door ondernemingen in Vlaanderen’ (promotor prof. dr. E. Vandijck) kaapte zij de hoofdprijs van 1.000 euro weg. Meer informatie over de wedstrijd op www.marketingthesis.be.

   

 • Om wetenschap te promoten bij studenten stuurt de VUB haar professoren naar de studentenkoten.
  Acht studenten mochten samen met hun vrienden hun vuile was ruilen voor een boeiende wetenschapper. De knappe koppen gingen afgelopen maandag voor een gezellige babbel bij de studenten op hun kot. 

   

 • Acht kotstudenten van de Vrije Universiteit Brussel krijgen een uitzonderlijke deal voorgeschoteld: ze leveren hun wasmand met vuile was in en krijgen daarvoor een wetenschapper op hun kot! Het project heet Wetenschapper @ Sofa, kortweg W@S. Op maandagavond 28 november 2011 om 19u30 worden de wetenschappers verwelkomd door Paul De Knop, rector van de Vrije Universiteit Brussel, om vervolgens ieder apart de uitverkoren kotadressen te bezoeken. Het evenement wordt georganiseerd door Uitstraling Permanente Vorming vzw, een vormingsinstelling die zich inzet voor de popularisering van wetenschap.

Pagina's