logo

U bent hier

News about studeren

 • Mentale inspaning is besmettelijkMoet je een mentale inspanning leveren? Doe dat dan in het gezelschap van iemand die zich mentaal nog meer moet inspannen. Je zal dan namelijk merkelijk beter presteren, zo blijkt uit een recente studie die VUB-onderzoekers hebben uitgevoerd.

 • Op 31 oktober 2011 dienen de Vlaamse universiteiten gezamenlijk de dossiers in voor de uitbreiding van de studieomvang van een aantal masteropleidingen bij de Erkenningscommissie. De Erkenningscommissie zal de dossiers beoordelen en een advies verstrekken aan de Vlaamse overheid, die beslist. Over welke masteropleidingen het gaat, staat in het volledige bericht (lees meer). In de vernieuwde masters wordt hoog ingezet op enerzijds internationalisering en de internationale aanvaardbaarheid van het diploma, anderzijds op het behouden en versterken van de kwaliteit van de masteropleidingen.

 • Studeren, stage lopen of vrijwilligerswerk doen in het buitenland. Het is een unieke en ook leuke ervaring. Daarom wil de VUB haar studenten zo veel mogelijk stimuleren om tijdens of na hun studie naar het buitenland te trekken. Zo maken ze kennis met onderwijs in een ander land en met andere culturen. Om de studenten zo goed mogelijk wegwijs te maken in het uitgebreide aanbod, organiseert de VUB op woensdag 9 november (9u00-19u30) de Go Abroad Fair  met tal van infomatiesessies, een uitgebreide beurs waarop heel wat organisaties vertegenwoordigd zijn en als afsluiter de vertoning van dé studentenuitwisselingsfilm, L'auberge Espagnole.

 • Wat gebeurt er met ons lichaam als we sporten? Hoe kan je zelf een windturbine bouwen of een aspirine maken? Of hoe kan je het Palestijns-Israëlisch conflict oplossen? Op het tweedaagse Herfstkamp van de Vrije Universiteit Brussel op 3 en 4 november kunnen leerlingen van het vijfde en zesde jaar secundair zich volop uitleven tijdens meer dan 80 boeiende workshops in de meest uiteenlopende disciplines. Het Herfstkamp wil jongeren helpen om een universitaire studie te vinden die bij ze past. En ’s avonds kunnen ze proeven van het echte studentenleven.

 • Dave Sinardet, prof. Communicatiewetenschappen bij de VUB, staat in Brussel bekend als sympathieke prof. En dat hij die naam waard is, bewees hij zelf door gisteren tijdens Brussel Brost pinten te tappen voor zijn studenten. Studio Brussel haalde hem naar de studio voor een korte babbel. De sfeer op Brussel Brost gisteren zat goed, zo merkte ook Dave Sinardet.

 • Door onvoorziene omstandigheden wordt de lessenreeks (en dus ook de kick-off) Leren Ondernemen geannuleerd.

   

  Ondernemen kan je leren. Zeker ook bij de VUB. Op woensdag 28 september staat de kick-off op het programma van een serie seminars over leren ondernemen. Dit eerste seminar staat in het teken van ondernemerschap en innovatie. Hiermee wil de VUB ondernemerschap stimuleren bij haar studenten, onderzoekers en bij jonge professionals. Rector Paul de Knop legt op de kick-off van de starterseminaries het belang van een ondernemende visie in de academische wereld uit.

 • Morgen, zaterdag 3 september, houdt de Vrije Universiteit Brussel een infodag op haar twee campussen. Toekomstige studenten en andere geïnteresseerden kunnen er kennismaken met alle opleidingen en studentenvoorzieningen van de universiteit. De studenten kunnen zich ter plaatse voor het nieuwe academiejaar inschrijven.

 • De Vrije Universiteit Brussel heeft tijdens haar eerste inschrijvingsperiode acht procent meer nieuwe eerstejaarsstudenten ingeschreven dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de voorbije jaren zag de universiteit het aantal generatiestudenten stijgen. Brussel als studentenstad en de VUB als universiteit zitten duidelijk in de lift.

 • Tijdens de voorbije examens gebruikten heel wat studenten Rilatine© om hun concentratie te verbeteren. Uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel blijkt nu dat Rilatine© geen invloed heeft op de concentratie en het geheugen van gezonde studenten. Wat wel een invloed had, was het idee dat men iets gekregen had om beter te studeren.

 • Trek je na de zomervakantie als student richting Brussel? Dan zit het met jouw mobiliteit in onze hoofdstad wel goed! Br(ik (Brussel&Ik) biedt  jou als student in Brussel een interessant ‘Verover Brussel’-abonnementen aan: zeer voordelige MIVB-abonnementen voor studenten jonger dan 25 jaar die ingeschreven zijn aan een hogeschool of universiteit waarmee Br(ik is verbonden, o.a. de Vrije Universiteit Brussel. De actie houdt in dat er 8.000 abonnementen beschikbaar zijn aan 100 euro (plus 5 euro voor de aanmaak van een nieuwe MOBIB-kaart) in plaats van 200 euro. Voor de studenten die er niet tijdig bij zijn, zullen nadien nog 2.000 abonnementen beschikbaar zijn aan 169 euro. De laatste 500 abonnementen aan 100 euro en de abonnementen aan 169 euro worden enkel verkocht in het metrostation Naamsepoort. Kijk snel op de website van Br(ik voor alle informatie. De actie loopt van 1 juli tot 31 oktober of tot uitputting voorraad.