News about VUB Career Center

• Ben je recent afgestudeerd, of al een tijdje op zoek naar werk?

Tijdens de overgangsperiode van je schoolcarrière op je eerste echte baan moet je drie belangrijke punten in het achterhoofd houden:

1) Je inschrijving bij de VDAB

• Krijg als afgestudeerde met een technisch profiel exclusief toegang tot de database van Yellow Selectie!

Studeer jij deze zomer af als Bachelor of Master in een technische richting en zoek je een job in de technische sector? Wil je zelf de touwtjes in handen nemen en bedrijven contacteren?

• Syntra stelt, in samenwerking met ESF, de Vlaamse Gemeenschap en Unizo de zelftest voor toekomstige ondernemers ENTRE-Spiegel voor: www.entrespiegel.be

Met deze wetenschappelijk onderbouwde tool breng jij je ondernemersvaardigheden in kaart!

Interesse? Stuur een mail naar careercenter@vub.ac.be, dan bezorgen zij jou de inloggegevens voor de test.

• Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) is duidelijk: 'Te veel werkzoekenden beschikken niet over de vaardigheden die bedrijven zoeken, ook al hebben ze een diploma op zak'

Om de bedrijfswereld en de jongeren op elkaar af te stemmen, brengen het VBO en GUIDO 250 pientere studenten samen onder de noemer 'Young Talent in Action (YTIA)'.

Twaalf maanden lang wisselen zij van gedachten over jongeren en werk.

Ben jij zo'n pientere student? Word YTIA Ambassador en kom naar ontmoetingen, debatten en events rond Young Talent in Action!