logo

U bent hier

News about VUB Foundation

  • Het UZ Brussel is gestart met een geldinzamelactie om de eigen medewerkers en zorgverleners te helpen overeind te blijven tijdens de coronacrisis. De actie heet #CLAPANDACT, en geeft iedereen de mogelijkheid om een persoonlijke bijdrage te storten. Het verzamelde geld moet dienen om de zorgverleners een moment van rust te bieden na extreme stressmomenten. 

  • Drie windturbines staan gedurende een week op het dak van het beschermde VUB-rectoraatsgebouw. Vandaag stelt vicerector Innovatie en Valorisatiebeleid Hugo Thienpont dit win-windturbineproject voor aan publiek en pers. Met het ‘win-windturbineproject’ tonen studenten uit de tweede bachelor Industriële ingenieurswetenschappen de hoge standaard van de projecten die ze uitwerken in het FabLab van de VUB, een van de grootste van België. Het project draagt bij tot het onderzoek om van Brussel een smart city te maken.
  • Op dinsdag 8 mei stroomde de eerste lichting enthousiaste studentjes binnen op de KICK-OFF van VUB Kinderuniversiteit. Welgeteld 101 kinderen uit het 5e en 6e leerjaar van het Brussels lager onderwijs brachten de dag door op de campus in Etterbeek als ‘echte’ studenten. Rector Caroline Pauwels interviewen, in de schoenen stappen van een psycholoog of de handen vuilmaken in een labo? Op de kinderuniversiteit kan het allemaal.
  • Soms lees je van die berichten in de krant die je enigszins verward stemmen. Zoals dat het veel beter gaat met onze economie, maar dat de krapte op de arbeidsmarkt een domper zet op de feestvreugde. ‘Onze bedrijven zijn meer dan ooit op zoek naar geschikt talent om vacatures in te vullen’, liet het Vlaams Netwerk van Ondernemingen Voka vorige zaterdag in een persbericht weten. ‘Waar de VDAB vier jaar geleden nog 150.000 vacatures had, zijn dat er vandaag 270.0000.’ 
  • Vrije Universiteit Brussel lanceert op dinsdag 8 mei de eerste editie van haar Kinderuniversiteit. Meer dan honderd kinderen uit het 5e en 6e leerjaar van Brusselse scholen brengen een dag door als een ‘echte’ student en dompelen zich onder in de wondere wereld van de wetenschap.   read more on VUB Today
  • When professor Vera Rogiers began her career, animal testing was standard practice. That there are now alternatives is largely down to her. The fame of ‘her’ department at VUB reaches across borders. This is a portrait of a pioneer.  read more on VUB Today

  • VUB Zwembad tegelactieHet zwembad van de VUB is hoognodig aan verbouwing toe. De plannen liggen al een tijdje klaar: er komt een nieuw 25-meter sportbad en een instructiebad met verstelbare bodem, geschikt voor kleuters, andersvaliden en 60-plussers. Om de renovatie te financieren, start de Vrije Universiteit Brussel op 20 april met de verkoop van symbolische zwembadtegels.

  • Eind 2013 sloot het VUB Wetenschappelijk Steunfonds zich aan bij de VUB Foundation. Het VUB Wetenschappelijk Steunfonds wil multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek en onderwijs aan de VUB bevorderen en het onderzoek helpen financieren. Zo krijgen pionierswerk en exploratief onderzoek alle kansen en kan men nieuwe technologieën ontwikkelen voor de maatschappij van morgen. Concreet organiseert het fonds ook de volgende initiatieven: 

  • Op de grote personeelsbarbecue van de VUB kon niemand ernaast kijken; de campagne ‘Water voor iedereen’ werd gelanceerd met een ‘waterflesjes’ verkoop. Het VUB-zwembad moet dringend gerenoveerd worden. De VUB wil tegen 2016 een nieuw zwembad voor haar studenten, haar personeel en al haar externe bezoekers.