Praktisch

vrijdag, 25 november, 2022 - 09:30 tot 17:00
Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
Leuvensesteenweg 13
3080 Tervuren
€160
Inschrijving tot 

Dit symposium komt er naar aanleiding van het emeritaat van professor Chris Schotte met een thema dat hem nauw aan het hart ligt: de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.  Verschillende onderzoekers die de evolutie van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen mee bepaalden zullen ingaan op wat huidig onderzoek kan betekenen voor de toepassingen in de praktijk. Verschillende behandelingen die hun effectiviteit inmiddels hebben bewezen zoals schematherapie (ST), Guideline-Informed Treatment for Personality Disorders (GIT-PD) en Mentalization-Based Treatment (MBT), zullen de revue passeren. Professor Arntz reflecteert over het verleden en de toekomst van schematherapie, professor Hutsebaut bespreekt hoe GIT-PD een uiterst effectieve behandeling kan zijn en professor Luyten overloopt de tot nu toe bestaande toepassingen van MBT. In de namiddag gaan ervaren clinici in gesprek over mogelijke behandelingen aan de hand van filmfragmenten. Professor Schotte zal de dag afsluiten met zijn visie op (gedrags)therapeutische diagnostiek en een blik op de toekomst van de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen.

Kostprijs: €160 *, inclusief broodjeslunch en receptie

*15% korting voor VUB - / UZ Brussel - personeel en voor VVKP-leden

*50% korting voor dagstudenten

Inschrijven

Statusbericht

Sorry… This form is closed to new submissions.

Via BRUCCpro organiseert het Brussel University Consultation Center expertsessies, masterclasses en een jaarlijks symposium voor professionals in het domein van de psychologie.
Daarmee willen we verbinding creëren tussen de universiteit en de praktijk. Op de hoogte blijven van ons opleidingsaanbod, kan via de BRUCCpro Nieuwsbrief.