Praktisch

donderdag, 4 mei, 2023 - 13:00 tot 17:00
Gratis
Inschrijving tot 

Bij DWHJN geloven we dat het laatste nog niet is gezegd geweest over drugs. Nog steeds komen er nieuwe varianten op de markt, zijn er drugsconflicten in ons land en grijpt één op de vier België wel al eens naar (soft)drugs. Wij zijn op zoek naar verschillende perspectieven die kunnen bijdragen aan een geïnformeerde discussie. Het doel? Kennis vergaren en het vergroten van het bewustzijn onder de deelnemers, zonder te oordelen.

Het atelier baseert zich op vier pijlers: polarisatie, verslaving, beleid en peer pressure.

  • Polarisatie: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat druggebruik minder polariseert en zelf gepolariseerd wordt?
  • Verslaving: Hoe kunnen we de verslaving aan ‘sociaal aanvaarde drugs’ (alcohol, medicatie, cannabis,...) makkelijker bespreekbaar maken en aanpakken?
  • Beleid: Hoe maak je het drugbeleid naar studenten meer doelgericht én doeltreffend? Denk aan mogelijke pistes zoals sensibilisering, preventie, behandeling, bestraffing, en legalisering.
  • Peer pressure: Hoe kunnen we een drugvrije avond als fijn, gezond en vooral normaal alternatief promoten onder de clubbing youth?

Opgelet, dit atelier is er niet enkel voor studenten. Iedereen met een idee rond dit thema is meer dan welkom. Schrijf je in om deel te nemen.

Praktisch
Locatie: P2.007 (oude koten)
Datum: 04/05 (13-17u)
Voertaal: Engels