donderdag, 17 maart, 2022 - 16:00 tot 17:00
VUB Main Campus Etterbeek
Pleinlaan 2
1050 Elsene

Op 17 maart 2022 geeft Prof. Janis Whitlock haar inaugurale rede van de Internationale Francqui Leerstoel van de Vrije Universiteit Brussel, die zij op uitnodiging van Prof. Imke Baetens van de Faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen van VUB en Prof. Laurence Claes van Faculteit Psychologie en Pedagogische wetenschappen van KUL zal bekleden in 2022. Ā Professor Whitlock zal het in haar rede hebben over mentale uitdagingen van adolescenten in het digitale tijdperk.

The digital age has ushered forms of social interaction and knowledge acquisition unlike anything known in recorded human history. The need to deepen understanding and to assist communities in navigating the role that social media is playing in adolescent and Ā young adult mental health is of critical importance. This lecture will focus on summarizing what we do and do not know about how social media is impacting development and wellbeing and will engage participants in a discussion of implications and next steps for advancing research and intervention in Belgium.

BRUCC onderzoeksgroep
imke.baetens@vub.be