EUTOPIA: inclusieve Europese universiteiten

De VUB maakt deel uit van EUTOPIA, een partnerschap van tien universiteiten verspreid over Europa die bereid zijn zichzelf opnieuw uit te vinden en zo te bouwen aan de universiteit van de toekomst. Verbondenheid is een van de belangrijkste pijlers. Het onderwijsmodel van de toekomst zal dan ook docenten, studenten en andere belanghebbenden van de EUTOPIA-universiteiten samenbrengen. Wist je dat de ‘I’ in EUTOPIA staat voor ‘inclusief’ en dat we binnen EUTOPIA heel hard werken aan een inclusief netwerk?

Lees meer

Actiris

Actiris wil de referentie zijn voor werkgevers die inzetten op diversiteit en deelt haar expertise met de  VUB. De diversiteitsconsulenten van Actiris helpen bij het opstellen van een inclusief wervings- en personeelsbeleid, en de communicatie die hierbij komt kijken.

Lees meer

Een toegankelijke, inclusieve universiteit voor iedereen

We zijn overtuigd dat iedereen welkom is op onze campussen, om te leren, te werken, zich te ontplooien, zich goed te voelen. Er is echter nog heel wat werk aan de winkel op dat vlak. Daarom vroegen we in de zomer van 2021 een externe expert, in de vorm van Inter, om de VUB Main Campus en VUB Health Campus te screenen. Vindt een blinde student er de weg? Zijn de gebouwen toegankelijk voor iemand in een rolstoel? Heel wat pijnpunten werden zo in kaart gebracht. Samen met de bevoegde VUB-diensten gaan we met de resultaten aan de slag om onze campussen inclusief, toegankelijk en verwelkomend te maken voor iedereen.