Na je studie

Je was al een universitair geschoold kaderlid met aanzienlijke ervaring in de bouwsector. Maar na dit postgraduaat heb je echt alle competenties om grote verantwoordelijkheden op te nemen voor het beheer van grote, complexe bouwprojecten. Binnen een onderneming of een openbare organisatie.

Wat heb je geleerd?

Tijdens de opleiding krijg je inzicht in alle aspecten die bij grote en complexe bouwprojecten komen kijken: werfbeheer, risicoanalyse, kwaliteitsaanpak, juridische aspecten, boekhouding, nieuwe participatieve financiering, vastgoedactiviteiten, hr, communicatie, onderzoek en innovatie, strategie, lean management, circulaire economie…

Verder studeren

Bijleren, dat doe je een heel leven lang. Zeker ook aan de VUB. We bieden meer dan 20 master-na-masteropleidingen en heel wat postgraduaten aan die je academische kennis nog meer verbreden en/of verdiepen. Ook doctoreren behoort tot jouw opties. Een ruim en bijzonder hoogwaardig aanbod. En dus een extra troef op je cv.

Welke beroepen kan je uitoefenen?

Als je afgestudeerd bent, beheers je alle skills om de grootste en meest complexe bouwprojecten in goede banen te leiden. Je kan ook aan de slag als verantwoordelijke voor het rekruteren of verder opleiden van burgerlijk/industrieel ingenieurs, architecten, kaderleden en ambtenaren in de bouwsector.

Hoe dan ook ben je met een diploma Financieel en Technisch Beheer van Grote Bouwprojecten gegeerd op de arbeidsmarkt. Dat blijkt ook uit de getuigenissen van oud-studenten.

  • Bernard Heiderscheidt¬†| Oud-student en¬†CEO bij Seco Group
    ‚ÄúDe grote werven leiden tot een grotere behoefte aan werken in multidisciplinaire teams. Voor de ingenieurs die zulke¬†werven moeten voorbereiden, worden de financi√ęle, juridische, communicatieve en organisatorische uitdagingen doorslaggevend. Het is cruciaal dat zij hun voortreffelijke technische opleiding verder kunnen verrijken.‚ÄĚ

 

Andere beroepsverhalen van oud-studenten 

Wist je dat we soms ook financieel en technisch beheerders van grote bouwprojecten zoeken aan de VUB?

Je leest het goed. Een boeiende en zinvolle carrière uitbouwen als financieel of technisch beheerder van grote bouwprojecten: het kan ook bij jouw alma mater. Wij zijn een grote organisatie en zoeken daarom naar heel diverse profielen. 

Ontdek welke vacatures momenteel openstaan

Sluit je aan bij onze community van oud-studenten

Als je afstudeert aan de VUB behoor je tot¬†een uniek netwerk van 75.000 oud-studenten¬†(ook wel alumni genoemd) die klaarstaan om te bouwen aan een betere toekomst. Wij doen dit door zoveel mogelijk¬†ervaringen,¬†idee√ęn en¬†andere vormen van¬†kennis uit te wisselen¬†om samen de dingen beter te doen. In onze job, in ons leven √©n ook daarbuiten, in de wereld.

Kortom, een VUB-diploma levert je niet alleen een sterk visitekaartje op de arbeidsmarkt op, maar ook een netwerk waar je op kan bouwen om je eigen professionele ambities waar te maken en het verschil te maken in de wereld. Meer redenen nodig? We sommen er enkele voor je op.

Proclamatie van Recht en Criminologie aan de VUB

... het loont de moeite!

  • Voordelen op en naast de campus.¬†Een BasicFit-jaarabonnement tegen halve prijs, studententarief in de Resto... Oud-student zijn loont met het digitale alumnipas.
  • Hulp bij het solliciteren.¬†Als pas afgestudeerde¬†alumnus¬†is het soms nog even zoeken om je weg te vinden op de arbeidsmarkt. Wij helpen je bij het maken van een vliegende start.
  • Netwerken.¬†Word lid van je facultaire- of opleidingsalumnivereniging.¬†Zo ben je mee met de ontwikkelingen binnen je vakgebied en de laatste netwerkevents.
  • Inspiratie voor je eigen carri√®re.¬†Zoek je een job die aansluit bij jouw passies? Lees de carri√®reverhalen en -tips van oud-studenten en ontdek de mogelijkheden per diploma.
  • Onze vervolgopleidingen.¬†Onze samenleving en arbeidsmarkt staan niet stil. Onze vervolgopleidingen houden je kennis en vaardigheden relevant. Je leven lang.¬† ¬†