Vrije Universiteit Brussel

 

Welkom bij de Opleiding Notariaat

Directeur van de Opleiding: Prof. Dr. Elisabeth Alofs / Co-directeur van de Opleiding: Prof. Dr. Ruud Jansen

Infomomenten: Tijdens de VUB-infodagen (24/03/2019, 28/04/2019, 07/09/2019) op onze campus wordt er telkens om 14 u een toelichting gegeven over de Opleiding Notariaat. Op elke VUB-infodag is er iemand van de Opleiding Notariaat aanwezig die meer uitleg op maat kan geven over de opleiding.

Onthaalavond Opleiding Notariaat
De onthaalavond voor academiejaar 2018-2019 vindt plaats op maandag 24 september 2018 van 19 tot 21 uur in B0.31.

Informatiebrochure over de Opleiding Notariaat
De gloednieuwe informatiebrochure over de Opleiding Notariaat is uit!

Powerpointpresentatie informatiesessie Opleiding Notariaat 2018-2019
Hier vindt u powerpointpresentatie over de informatiesessie Opleiding Notariaat 2018-2019.

Opleiding Notariaat op Facebook
Word lid van de onze Facebookgroep: Opleiding Notariaat Vrije Universiteit Brussel en blijf op de hoogte van onze onthaalavonden en infomomenten, onze Permanente vormingcyclus Estate Planning (PEP) of andere interessante studiedagen en/of vacatures in de notariële en/of estate planningssector! Onze Facebookgroep staat open voor alle studenten, alumni en sympathisanten van de Opleiding Notariaat en van PEP.

Opleiding Vereffening en Verdeling
Op 24 en 25 januari 2019 organiseert de Master of Laws in het notariaat i.s.m. Knops Publishing te Oostkamp een opleiding Vereffening en Verdeling. Deze opleiding bestaat uit een studienamiddag en een eendaagse workshop vereffening-verdeling. Meer informatie vindt u hier.

Lezingenreeks Actualia
In het voorjaar van 2019 organiseert de Master of Laws in het notariaat voor het eerst een lezingenreeks Actualia: vier opleidingsdagen voor alle nieuwe wetgeving over de gewesten heen. Meer informatie over deze lezingenreeks volgt later. Wie graag op de hoogte wordt gehouden, kan zich aanmelden voor de interesselijst via opleiding.notariaat@vub.be.

Permanente vormingscyclus Estate Planning (PEP)
In het kader van de Permanente Vormingscyclus Estate Planning (PEP) organiseert de Master of Laws in het notariaat opleidingen die het ruime domein van de vermogensplanning uitdiepen. Meer informatie over de voorbije PEP-reeks 2017-2018 vindt u hier. Een eerstvolgende PEP-reeks staat gepland in academiejaar 2019-2020. Wie graag op de hoogte wordt gehouden, kan zich aanmelden voor de interesselijst via opleiding.notariaat@vub.be.

Plechtige diploma-uitreiking Faculteit Recht en Criminologie, incl. de Master of Laws in het Notariaat
Op vrijdag 30 november 2018 om 19u00 vond de plechtige diploma-uitreiking plaats voor de afgestudeerden van de Faculteit Recht en Criminologie van het academiejaar 2017-2018, incl. de Master of Laws in het Notariaat.
Bekijk hier de fotoreportage en de video-opname.

Leerstoel Gommaar Van Oosterwyck
De leerstoel Gommaar Van Oosterwyck 2018-2019 wordt toegekend aan raadsheren Sven Mosselmans en Bart Van den Bergh. De titel van de voordracht van raadsheer Mosselmans luidt: “Rechter en notaris als pionnen bij de (onvolkomen) rechtsontwikkeling van het familiale vermogensrecht: enkele topics”. De titel van de voordracht van raadsheer Van den Bergh luidt: “De schuldeiser in het (nieuwe) erfrecht”. De twintigste editie van de leerstoel vindt plaats op vrijdag 10 mei 2019 (meer info volgt later).
De leerstoel 2017-2018 werd toegekend aan Minister van Justitie Koen Geens. De leerstoel vond plaats op vrijdag 27 april 2018. De titel van zijn voordracht luidde: Juridisch beroep van de ToekomstDe fotoreportage van deze leerstoel vindt u hier.

Studentenuitgaves van de cursussen van de Opleiding Notariaat
De Opleiding Notariaat heeft een aantal van haar studentencursussen uitgegeven voor alumni en andere geïnteresseerden. In de reeks verschenen bij Knops Publishing zijn volgende titels beschikbaar: Notarieel Familierecht (Prof. Casman), Vereffening en verdeling (Prof. Casman), Inrichting van het notariaat (Prof. Michielsens en Prof. H. De Decker) en Notariële deontologie (Prof. Michielsens en Prof. H. De Decker). Het handboek van het opleidingsonderdeel Notarieel executierecht (Prof. Michielsens en Prof. Jansen) kan u bestellen bij Intersentia.

Vragen over de Opleiding Notariaat? Voor al uw vragen over de Opleiding Notariaat kan u terecht op ons algemeen e-mailadres opleiding.notariaat@vub.be. Raadpleeg vooraf zeker eens onze FAQ's.

Facultaire ombudspersoon - Wie klachten of opmerkingen heeft over de onderwijsorganisatie, de examenregeling, het examenverloop, de beoordeling van de masterproef, de deliberatie, het bekendmaken van de resultaten, de studievoortgang en het halen van een creditbewijs in het kader van de Opleiding Notariaat kan contact opnemen met de facultaire ombudspersoon, Prof. dr. Erna Guldix.

Wilt u de Opleiding Notariaat een financieel duwtje in de rug geven? Doe dan een gift aan het Fonds Casman & Michielsens


 

 

©2004 • Vrije Universiteit Brussel • Pleinlaan 2 • 1050 Elsene • Tel.: 02/629.21.11 • info@vub.ac.be