logo

Uitleg over de opleidingen en studentenvoorzieningen

Door corona doen we nu heel wat zaken online, waaronder jullie helpen met de studiekeuze. Omdat we weten dat je waarschijnlijk heel wat vragen hebt over je studiekeuze en de VUB, organiseren we online infosessies waarvoor je je kan inschrijven wanneer het jou uitkomt. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk?

Bekijk de kalenders van de opleidingen

Vanaf begin 2021 organiseren we online infosessies in kleine groepen. Ze gaan op verschillende momenten door, zodat het past in jouw agenda. We starten met de uitleg over de opleiding zoals we die op 'normale' infodagen ook zouden geven, daarna is er uiteraard ruimte voor jouw vragen.

Heb je nu nog niet direct een vraag?  Geen probleem! Meestal komt dat wel wanneer je naar de uitleg luistert. En misschien steek je wel wat op van de vragen (en antwoorden!) van de andere deelnemers!

Kan je je opleiding niet vinden en heb je daar vragen over? Contacteer ons gerust!

How to: infosessie boeken

Misschien had je het al gezien, maar bovenaan deze pagina zie je verschillende rubrieken staan met namen als 'life sciences' en 'algemene diensten'. Binnen deze rubrieken vind je een overzicht van de bijhorende opleidingen per faculteit of VUB-dienstverlening. Je zal er ook knoppen aantreffen om je in te schrijven voor de infosessies.

Dit gaat als volgt in z'n werk:

1. Na een klik op de knop kom je terecht op een virtuele kalender.
2. Je selecteert bovenaan in welke opleiding je geïnteresseerd bent.
3. Je scrollt naar de kalender. Alleen op de zwarte data staat een sessie gepland.
4. Je selecteert een beschikbaar moment en vult je gegevens in onder de kalender.
5. Klik op reserveren om je boeking af te ronden.
6. Check je inbox, want je krijgt een bevestigingsmail van ons.
7. Gaat er iets mis? Dan kan je ons hier bereiken.

BELANGRIJK: Je krijgt toegang tot je geboekte infosessies via je mailadres. Zorg er dus zeker voor dat je een bestaand en correct mailadres invult in de pop-upkalender!

Humane wetenschappen

Alle infosessies

Exacte wetenschappen

Alle infosessies

Life sciences

Alle infosessies

Studenten voorzieningen

Alle infosessies

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door alle humaan-wetenschappelijke opleidingen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

 

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen binnen de exacte wetenschappen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

 

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen die vallen onder wat we de 'life sciences' noemen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

 

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder vind je de ondersteunende diensten die jou gidsen doorheen je academische carrière. Wil je meer weten over studiebegeleiding, studiefinanciering of de opties voor studenten uit Nederland? Boek dan snel je infosessie!

 

Studeren in bijzondere situaties

Deze infosessie is bedoeld om meer informatie te geven over studeren met een functiebeperking, het 'reflex statuut' en welke maatregelen er aan de VUB worden genomen.  

Heb je een functiebeperking, een leerstoornis, een chronische ziekte, ben je je eigen zaak aan het opstarten of bevind je je in een situatie die studeren minder vanzelfsprekend maakt? Dan kom je in aanmerking voor het reflex-statuut.

Tijdens deze online infosessie geeft onze dienst Studiebegeleiding een antwoord op al jouw vragen!

 

Eerste hulp bij geldzaken

Studeren zonder (financiële) kopzorgen moet voor elke student mogelijk zijn aan de Vrije Universiteit Brussel. Om dit mogelijk te maken, kan je als student beroep doen op het uitgebreide ondersteuningsaanbod van de dienst studiefinanciering.

 

 

Ijkingstoets

Je kan je verwachten aan antwoorden op vragen zoals ‘wat is een ijkingstoets?’ en ‘waarom deelnemen?’. De nadruk van de  informatiesessie ligt op de functionaliteiten en inhoud van de ijkingstoets. De mogelijkheden tot voorbereiding zullen worden besproken, alsook de praktische informatie tijdens afname. De interpretatie van de resultaten en feedback komt ook aan bod. Naderhand wordt er ook een moment voor vragen voorzien.

Klaar voor d’univ!

Mogelijks zit je nog met een aantal vragen of bedenkingen rond jouw studiekeuze? Of wil je te weten komen welke uitdagingen je nu echt te wachten staan bij de overgang vanuit het secundair onderwijs?  Volg dan zeker deze sessie. We geven je een aantal tips rond de ideale voorbereiding en aanpak binnen het hoger onderwijs.

Hulp nodig?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag