logo

Uitleg over de opleidingen en studentenvoorzieningen

Door corona doen we nu een heel pak zaken online en ook jullie helpen met jullie studiekeuze. Omdat we weten dat je waarschijnlijk met heel wat vragen over je studiekeuze en de VUB zit organiseren we online infosessies waarvoor je je kan inschrijven wanneer het jou uitkomt. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk?

Bekijk de kalenders van de opleidingen

Vanaf begin 2021 organiseren we online infosessies in kleine groepen. Ze gaan op verschillende momenten door. Zodat het past in jouw agenda. We starten met de uitleg over de opleiding zoals we die op 'normale' infodagen ook zouden geven, daarna is er uiteraard ruimte voor jouw vragen.

Heb je nu nog niet direct een vraag, geen probleem! Meestal komt dat wel wanneer je naar de uitleg luistert. En misschien steek je wel wat op van de vragen (en antwoorden!) van de andere deelnemers!

Let op: sommige kalenders zijn nog niet 100% up to date. Er komen geregeld infosessies bij. Kan je je opleiding niet vinden en heb je daar vragen over, contacteer ons gerust!

How to: infosessie boeken

Misschien had je het al gezien, maar bovenaan deze pagina zie je verschillende rubrieken staan met namen als 'life sciences' en 'algemene diensten'. Binnen deze rubrieken vind je een overzicht van de bijhorende opleidingen per faculteit of VUB-dienstverlening. Je zal er ook knoppen aantreffen om je in te schrijven voor de infosessies.

Dit gaat als volgt in z'n werk:

1. Na een klik op de knop kom je terecht op een virtuele kalender.
2. Je selecteert bovenaan in welke opleiding je geïnteresseerd bent.
3. Je scrollt naar de kalender. Alleen op de zwarte data staat een sessie gepland.
4. Je selecteert een beschikbaar moment en vult je gegevens in onder de kalender.
5. Klik op reserveren om je boeking af te ronden.
6. Check je inbox, want je krijgt een bevestigingsmail van ons.
7. Gaat er iets mis? Dan kan je ons hier bereiken.

BELANGRIJK: Je krijgt toegang tot je geboekte infosessies via je mailadres. Zorg er dus zeker voor dat je een bestaand en correct mailadres invult in de pop-upkalender!

Humane wetenschappen

Alle infosessies

Exacte wetenschappen

Alle infosessies

Life sciences

Alle infosessies

Studenten voorzieningen

Alle infosessies

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door alle humaan-wetenschappelijke opleidingen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Nog niet alle agenda's zijn up to date. Dit komt zo snel mogelijk in orde.

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen binnen de exacte wetenschappen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Nog niet alle agenda's zijn up to date. Dit komt zo snel mogelijk in orde.

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder kan je bladeren door onze opleidingen die vallen onder wat we de 'life sciences' noemen. Zit er iets tussen dat je hart net dat tikje sneller doet slaan? Bezoek de opleidingswebsite en schrijf je met de knoppen in voor de bijhorende infosessie.

Nog niet alle agenda's zijn up to date. Dit komt zo snel mogelijk in orde.

Heb je een vraag?

Laat het ons zeker weten! We helpen je verder!

Stel je vraag

Boek je infosessie

Hieronder vind je de ondersteunende diensten die jou gidsen doorheen je academische carrière. Wil je meer weten over studiebegeleiding, studiefinanciering of de opties voor studenten uit Nederland? Boek dan snel je infosessie!

Blijf niet met je vragen zitten!

Studeren is een nieuwe wereld. Je hebt vast een heel pak praktische vragen: over op kot, waar is de supermarkt, hoe kom ik naar de campus, waar kan ik sporten, hoe vind ik mijn weg in Brussel ... Welke vraag je ook hebt, stel ze me! Ik ga de uitdaging aan om op al jouw vragen te antwoorden. 

De studiekeuze van je kind is ook voor jou een belangrijke mijlpaal, want ook als ouder is het interessant om een zicht te krijgen op de werking van het hoger onderwijs. Wat zijn studiepunten? Hoeveel kost zo’n jaar studeren? Op kot, is dat wel een goed idee? Wat kan jij doen om je kind zo goed mogelijk te begeleiden? En in Brussel studeren, is dat niet te uitdagend?

Tijdens deze online infosessies geven onze diensten Studiebegeleiding en Studiefinanciering een antwoord op al jouw vragen!

 

Eerste hulp bij geldzaken

Studeren zonder (financiële) kopzorgen moet voor elke student mogelijk zijn aan de Vrije Universiteit Brussel. Om dit mogelijk te maken, kan je als student beroep doen op het uitgebreide ondersteuningsaanbod van de dienst studiefinanciering.

 

 

Info voor Nederlandse studenten

Welkom in bruisend Brussel!

In het buitenland studeren is altijd een verrijking. Je maakt kennis met een nieuwe stad, nieuwe culturen en nieuwe mensen. Studeren aan de VUB laat je toe in het buitenland te studeren, aan een Nederlandstalige universiteit. Sluit je aan bij de 642 Nederlandse studenten aan de VUB en word een echte 'Brusseleir'.

 

Ijkingstoets

Je kan je verwachten aan antwoorden op vragen zoals ‘wat is een ijkingstoets?’ en ‘waarom deelnemen?’. De nadruk van de  informatiesessie ligt op de functionaliteiten en inhoud van de ijkingstoets. De mogelijkheden tot voorbereiding zullen worden besproken, alsook de praktische informatie tijdens afname. De interpretatie van de resultaten en feedback komt ook aan bod. Naderhand wordt er ook een moment voor vragen voorzien.

Klaar voor d’univ!

Mogelijks zit je nog met een aantal vragen of bedenkingen rond jouw studiekeuze? Of wil je te weten komen welke uitdagingen je nu echt te wachten staan bij de overgang vanuit het secundair onderwijs?  Volg dan zeker deze sessie. We geven je een aantal tips rond de ideale voorbereiding en aanpak binnen het hoger onderwijs.

Hulp nodig?

Laat het ons zeker weten!

Stel je vraag