logo

Financieel en Technisch Beheer van Grote Bouwprojecten

Je bent een (universeel geschoold en ervaren) kaderlid in de bouwsector en je wil de nodige competenties verwerven om een functie met nog meer verantwoordelijkheden op te nemen?  Je wil je technische kennis uitbreiden met financieel, juridisch, communicatief en organisatorisch inzicht? Kortom: je wil de hedendaagse complexiteit van belangrijke bouwprojecten in al haar facetten – van facturen tot façades – kunnen beheersen? Dan staat deze postgraduaatsopleiding jou op het lijf geschreven!

“Beheers de complexiteit van belangrijke bouwprojecten.”

Kaderleden uit de sector opleiden in het beheren van grote bouwprojecten

De grote bouwprojecten worden alsmaar complexer: technische innovatie, internationale contracten, specifieke financiële constructies, competitieve markten...

Dit vormt de aanleiding voor de VBA, de VUB en de ULB om voor het vierde opeenvolgende jaar een postgraduaat te organiseren, met een aangepast uurrooster en in lijn met de nieuwste professionele vakgebieden in de bouwwereld.

Deze opleiding richt zich tot universitair geschoolde kaderleden met een aanzienlijke ervaring in de bouwsector, die de nodige competenties willen verwerven om een functie met grote verantwoordelijkheden te kunnen opnemen in een onderneming.

Faculteit


Ingenieurswetenschappen

Meer info

Heb je vragen?


Stuur ons een e-mailtje! We helpen je graag verder.

Contacteer ons

Studiepunten

SP ‘Studiepunt’: een studiepunt komt overeen met 25 tot 30 uren onderwijs-, leer- en evaluatieactiviteiten. Aan de Vrije Universiteit Brussel komt een SP overeen met een ECTS (de Europese norm voor het transfereren van studiepunten)

Leerresultaten

Leerresultaten zijn de beoogde kennis en inzicht, vaardigheden en attitudes die je dient te beheersen na het afronden van een opleiding.

Wil je meer weten over de specifieke leerresultaten van deze opleiding? Lees er hier meer over.

Onderwijskwaliteit


Aan de VUB vinden we goed onderwijs belangrijk. We zijn dan ook voortdurend bezig met het bewaken en verbeteren van de onderwijskwaliteit. Wil je meer weten over de kwaliteit van het onderwijs aan de VUB of ben je benieuwd naar de kwaliteit van een specifieke opleiding, lees hier dan meer.

Onderwijskwaliteit

Het einde is pas het begin

Beeld je in. Je studies zijn prima verlopen en je mag je masterdiploma in ontvangst nemen. Je glimt van trots, en terecht. Want met dat diploma van jou ben je gewapend als geen ander om de arbeidsmarkt op te gaan. Maar welke richting ga je uit? Je hebt verrassend veel mogelijkheden en ook hier staat de VUB je bij.

Careercenter


Individueel advies rond cv’s, gesprekstraining en jobmogelijkheden. Ook tijdens je studies!

Check de website

Doctoreren?


VUB telt drie doctoral schools ter ondersteuning van doctorandi. Ze hebben tot doel junior-onderzoekers te stimuleren en te promoten via workshops, seminaries, master classes, …

Dr in spe

Afgestudeerd, okee. Maar nooit meer studeren, nee.

Dat je je masterdiploma behaald hebt, dat is een hele prestatie. Maar ook daarna kun je je kennis aan de VUB blijven bijspijkeren. Zo biedt de universiteit maar liefst 21 master-na-masteropleidingen aan en heel wat postgraduaten. Een aanbod dat niet alleen ruim is, maar ook bijzonder hoogwaardig. En dus een extra troef op je cv!

Meer weten over onze alumni?

Meer info

Volg de VUB

Op LinkedIn

Een vliegende start

De lessen van academiejaar 2017-2018 starten in de vierde week van september. We verwelkomen je graag op een van de onthaalmomenten voor nieuwe studenten. En op tal van andere actviteiten tijdens Kick off the Campus. Zo maken we je vanaf dag één wegwijs op de VUB. Heb je nu al een vraag voor de VUB? Hieronder vind je alvast wat informatie om je op weg te helpen.

Toelatingsvoorwaarden

Doelgroep

De Master richt zich tot universitair geschoolde kaderleden met een aanzienlijke ervaring in de bouwsector, die de nodige competenties willen verwerven om een functie met grote verantwoordelijkheden te kunnen opnemen in een onderneming of openbare organisatie.

Toelatingsvoorwaarden

Houder zijn van een academische graad van master (of gelijkwaardig: burgerlijk ingenieur, industrieel ingenieur, architect, licentiaat) met minimum 4 jaar ervaring in de bouwwereld.

De lessen worden gegeven in het Nederlands, Frans of Engels. De studenten moeten deze drie talen dus voldoende beheersen.

Studiegeld

Het studiegeld voor een voltijdse masteropleiding bedraagt € 890/jaar. Het studiegeld varieert naar gelang het aantal opgenomen studiepunten (ECTS) en het al dan niet verkrijgen van een studiebeurs. Een gedetailleerd overzicht van de studiegelden per opleiding kan je hier raadplegen.