logo

Advocaten 2.0

In een wereld waar big data centraal staat in innovatie, is kennis van gegevensbescherming, juridische, ethische en sociale kwesties rond het gebruik van AI en de opkomende biotechsector (The Augmented Human) cruciaal. Deze opleiding helpt je jezelf te ontwikkelen tot de 'Advocaat 2.0', zoals de moderne wereld vereist.

Carrière

Studenten met een achtergrond in recht en technologie zullen een voordeel hebben in een reeks cruciale sectoren. Buiten de juridische praktijk en academisch onderzoek zal deze micro-credential als specialisatie Recht en Technologie een weg banen naar belangrijke beroepen, zoals die van 'data protection officer' in domeinen variërend van multinationale samenwerking tot ziekenhuizen en scholen.

Onderwijstaal
Engels

Semesters
1 & 2

Schrijf je in!


Via een creditcontract

Alle info over inschrijven via een creditcontract
Aantal studiepunten
18 ECTS

Diploma?
Getuigschrift Micro-credential

Micro-credential?

Micro-credentials zijn kortdurende opleidingen met enkele vakken, uitgedrukt in studiepunten (=ECTS credits). Wil je nieuwe, aanvullende competenties verwerven? Ben je op zoek naar actualisatie? Heb je nood aan een bijkomende vorming? Dan zijn deze kortdurende opleidingen misschien wel iets voor jou.

In het kader van Levenslang Leren behoren deze micro-credentials vanaf het academiejaar 2021-2022 tot het studieaanbod. Je kan ze volgen in het 1e of het 2e semester, in het Nederlands of Engels (naargelang het specifieke aanbod). Na het behalen van de micro-credential ontvang je een getuigschrift.

Heb je vragen?


Stuur dan een mail naar

microcredentials@vub.be