TALK-beurzen voor toekomstige VUB-studenten Taal- en Letterkunde

Zit je in het laatste jaar van het secundair onderwijs, heb je een passie voor taal en wil je volgend jaar graag verder studeren? Dan zijn de TALK-beurzen misschien iets voor jou!

Wat?

Dankzij de legaten van Jeanne Lonnoy en Emile Lorand, reikt de opleiding Taal- en Letterkunde (TALK) twaalf studiebeurzen uit aan laatstejaars van het secundair onderwijs die gebeten zijn door taal en literatuur, en die graag een Bachelor Taal- en Letterkunde aan de VUB starten. Deze studiebeurs behelst het inschrijvingsgeld van je eerste Bachelorjaar Taal- en Letterkunde aan de VUB, en voor studenten die sowieso al beschikken over een studiebeurs bieden we zelfs het inschrijvingsgeld gedurende de drie jaren als bachelorstudent aan.

Iedereen maakt kans op deze studiebeurzen: het belangrijkste is je passie en je motivatie. Dus aarzel niet en kandideer voor deze studiebeurs!

Hoe?

Kandideren kan je op deze pagina. Een kandidaatstelling bestaat uit de volgende documenten:

• een motivatiebrief (max. 800 woorden)
    • Wie ben ik?
    • Waarom wil ik Taal- en Letterkunde aan de VUB studeren?
    • Hoe heeft mijn Taal- en letterkundig talent zich al geuit?
    • Waarom zou een beurs nuttig zijn voor mij?
  • kopieën van je rapport(en) van het huidige schooljaar en van je eindrapport van het vijfde jaar
  • een korte aanbevelingsbrief van twee leerkrachten, die ze zelf online uploaden (ca. 500 woorden per brief)

De kandidaatstellingen worden geëvalueerd door een commissie van professoren en assistenten van de opleiding Taal- en Letterkunde. De resultaten die je in het verleden behaald hebt, zijn niet bepalend als selectiecriterium, maar ze geven wel complementaire informatie over je profiel als student. Dit is de reden waarom de commissie ook veel belang hecht aan je motivatiebrief en de aanbevelingsbrieven van je leerkrachten.

Wanneer?

• Aanmeldingsprocedure: vanaf 1 april
  • Deadline kandidaatstelling: 15 mei
  • Selectie: de geselecteerde leerlingen worden op 15 juni gecontacteerd

Wil je kandideren voor een Taal- en letterkundebeurs?

Klik hier om je kandidatuur in te dienen.

Blijf je graag op de hoogte of heb je vragen?

Klik hier om op de hoogte gehouden te worden van de Taal- en letterkundebeurzen of neem contact op het volgende mailadres: talk@vub.be