logo

Over de universiteit

De Vrije Universiteit Brussel is een internationaal georiënteerde universiteit in Brussel, het hart van Europa. Door het afleveren van hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat, wil de VUB een actieve en geëngageerde bijdrage leveren tot een betere maatschappij.

Werken bij de VUB? Doen!

Ben je creatief, bevlogen, professioneel, klant -én resultaatgericht?
Dan ben je de perfecte match voor ons!

Alles over werken bij de VUB >

Universitaire Associatie, partners en netwerken

De Universitaire Associate Brussel (UAB) en andere universitaire netwerken zoals de Brussels University Alliance bieden studenten, onderzoekers en professoren de kans om constant hun horizon te verleggen. Zij dragen bij tot de vorming van de kritische geest en het gevoel van wereldburgerschap.

 

Ons netwerk >

Campussen

De grootste campus van de VUB. Een oase van groen, met studentenkamers, restaurant, sportfaciliteiten en ontmoetingsplaatsen.

Alles over de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus >

 

Onze 'medische' campus. Thuisbasis van de faculteit Geneeskunde en Farmacie. Vlakbij het UZ Brussel, nabij het Laarbeek bos en zelf ook heel groen.

Alles over de Brussels Health Campus >

 

Campus van de IR opleiding Industriële Wetenschappen, en van het bijhorende FabLab Brussel.

Alles over de Brussels Technology Campus >

VUB2020

We bouwen aan de toekomst van onze universiteit...

Studentenleven

Fuiven? Dopen? Cafés? Hebben ze overal. En dus ook hier (gelukkig maar). Toch is het studentenleven aan de VUB uniek. Door de rijke en pertinent vrijzinnige traditie en folklore van onze studentenkringen. Door de dynamiek die 14000 studenten op 3 campussen samen creëren. Door de rijkdom en diversiteit aan verenigingen waarbij je je hobby’s kan ontdekken en beleven. Door gebruik te maken van de vele mogelijkheden tot inspraak. Kortom, aan de VUB groei je als persoon. Door je te amuseren nog wel.

Persdesk

Lees de recentste persberichten, doorzoek de persberichten, vind achtergrondinformatie en raadpleeg foto's en video’s. Doorzoek de kennisgebieden waarop onze wetenschappers u te woord kunnen staan.