logo

Startpakket

De twee basismodules van iedere richting worden aangeboden in de vorm van een startpakket. Deze cursus(sen) dienen om nieuwe studenten de kans te geven te wennen aan het studeren en medestudenten te leren kennen. Deze twee modules maken deel uit van het diploma-programma. Er worden bij voldoende interesse ook begeleidingsbijeenkomsten voorzien die starten in september en februari. Voor het startpakket kunt u evenwel altijd inschrijven.

 

Overzicht van de cursussen in het startpakket per studierichting

Bij de Master onderwijswetenschappen is geen startpakket voorzien, gezien hier enkel een masteropleiding aangeboden wordt.

Inschrijven en kostprijs

Starten met een studie aan de Open Universiteit kan op elk gewenst moment.

We geven je graag een overzicht van de voorwaarden en de kosten die bij een inschrijving komen kijken.

 

Tentamens

In Nederland spreekt men over tentamens in plaats van examens. Een tentamen kan bestaan uit meerkeuzevragen, open vragen of een combinatie. Alle examens, behalve sommige mondelinge examens, gaan door in het studiecentrum.

Vrijstellingen

Wie een hogere opleiding gevolgd heeft, kan in aanmerking komen voor vrijstellingen. Niet-afgeronde opleidingen of afzonderlijke vakken kunnen ook ingebracht worden.

 

Diploma

Indien u geslaagd bent voor het tentamen, dat wil zeggen wanneer u een cijfer 6 of hoger heeft behaald op 10, ontvangt u automatisch een cursuscertificaat. Dit certificaat blijft in principe onbeperkt geldig.