logo

U bent hier

Studeren aan de VUB? Start je inschrijving hier!

Je wilt je inschrijven aan de VUB? Een goed idee: onze universiteit behoort tot de top in België en daarbuiten. We helpen je graag zo vlot mogelijk door de verschillende stappen van het inschrijvingsproces. Klik via onderstaande buttons door om te weten hoe en waar je je moet inschrijven.
Voor wie?

Je bent nog nooit eerder ingeschreven geweest aan de VUB en je wilt daar graag iets aan veranderen. Welkom aan de VUB!

Voor wie?

Je bent al eerder ingeschreven geweest aan de VUB. Het meest voor de handliggende is natuurlijk dat je vorig jaar aan de VUB studeerde. Maar ook als het al een beetje langer geleden is hebben we je studentennummer vast nog!

 

ACADEMIEJAAR 2021-2022: ALGEMENE INFORMATIE

Een online voorinschrijving doen is vierentwintig uur per dag mogelijk.

Gezien de COVID-19 pandemie gaan onze inschrijvingen volledig online door. We zullen je inschrijving kunnen afronden vanop afstand. Je zal na de toelating het inschrijvingscontract online in je Studenten Selfservice kunnen tekenen.

 

De inschrijvingsperiode begint op 1 juli en eindigt op 30 september 2021. Zorg er zeker voor dat je de voorinschrijving tijdig start.

Het tweede semester begint op 8 februari 2022. Je kan een voorinschrijving indienen tot 15 februari om in het tweede semester te starten. Indien je een buitenlands diploma hebt, consulteer onze how to apply-pagina.

Als je niet meteen alle documenten kan uploaden, raden we je toch aan al de voorinschrijving in te dienen. Het is ook mogelijk later nog documenten te bezorgen.

Het academiejaar begint officieel op 20 september 2021.

Bij het inschrijven aan de VUB onderteken je (digitaal) een inschrijvingscontract. Hiermee verklaar je je akkoord met het VUB Onderwijs- en examenreglement . Vanaf het ondertekenen van dit contract ben je student aan de VUB en is studiegeld verschuldigd.

 

HOEVEEL GAAT JE INSCHRIJVING KOSTEN?

 

Het studiegeld bestaat uit een vast bedrag en een variabel bedrag.

  • Het vaste bedrag is een kost die je éénmaal per academiejaar betaalt.

  • Het variabele bedrag is een specifiek bedrag per studiepunt in je jaarprogramma

Je betaalt dus: het vaste bedrag + (het variabele bedrag x het aantal opgenomen studiepunten)

Bekijk de studiegeldtarieven

 

EEN GOEDE START AAN DE VUB

 

Om goed te kunnen starten, heb je uiteraard nog een aantal zaken nodig. Je lesrooster en boeken bijvoorbeeld. Al de antwoorden op je praktische vragen omtrent studeren aan de VUB, vind je op één adres: de studentenwebsite student.vub.be

 

VRAGEN

 

Heb je een concrete vraag?

  • Bij wie kan ik terecht voor studiebegeleiding?

  • Wanneer is de deadline om een VUB-kot aan te vragen?

  • Welke mogelijkheden zijn er voor studiefinanciering?

  • Wat heb ik nodig voor een studentenabonnement openbaar vervoer?

  • ....

Check dan zeker het studentenportaal student.vub.be. Geen antwoord te bespeuren? Neem gerust contact op met Infopunt Studenten via info@vub.be of 02/629 2010.

Vragen speciaal over je inschrijving? Contacteer Onderwijs- en Studentenadministratie >>>