logo

VUB Alumni - Een uniek netwerk, keer op keer

Dat de VUB over een uniek alumninetwerk beschikt mag ondertussen duidelijk zijn. Via deze weg willen we jullie kennis laten maken met de alumni die vanuit hun expertise, interesse of zin voor innovatie en entrepreneurship dit thema binnenstebuiten keerden. Zie je iemand die je interessant vindt? Connecteer op Linkedin en bouw je netwerk uit!

Kristina Loguinova


Rechten - Consultant en professor @ Ayming, VUB en Ooniq

Linkedin

Wie is Kristina?

I am passionate about transforming our financial system into a more democratic and sustainable alternative. After obtaining my PhD in law at the VUB I started working as a consultant, professor (Money and Law) and innovation ambassador and I am very pleased to be part of the VUB-community.

In capitalism, corporations determine the shape of our society for a large part. As such, if society is to be improved, corporations need to behave in a 'better' way.

Len Bynoe


Arbeids & Organisatiepsychologie - Supply Chain Manager @ Artsen Zonder Grenzen

Linkedin

Wie is Len?

Als Supply Chain Manager voor Artsen Zonder Grenzen heb ik met mijn eigen ogen gezien kunnen zien hoe (kans)armoede de levenskwaliteit van mensen inperkt. Mensen hebben nood aan kansen. En om die te creëren hebben we een beleid nodig dat inspireert, bruggen bouwt en mensen initiatief laat nemen. Ik geloof dat wij dat samen als VUB-community hier wat aan kunnen doen. De VUB heeft mij het wereldburgerschap bijgebracht in combinatie met een aanzienlijk internationaal netwerk.

Corporate Social Responsibility is geen gemakkelijk thema. Maar het is enorm belangrijk dat we zorg dragen voor mens en planeet. De vraag is dan wie dit gaat doen? Wie is verantwoordelijk? Heeft een CEO wel de vrijheid om CSR-initiatieven uit te rollen en te investeren in duurzaamheid terwijl grote aandeelhouders en andere investeerders korte termijn winsten verwachten? Kunnen we van de consument op zijn beurt verwachten dat deze altijd goed geïnformeerd is? Ikzelf pleit voor een politiek en financieel kader dat bedrijven, organisaties en mensen stimuleert om de sociale verantwoordelijkheid op te nemen, en een overheid die een voortrekker is op vlak van internationale samenwerking en solidariteit.

Dietrich Thibaut


Bio-ingenieurswetenschappen - Product Engineer @ Unil Lubricants

Linkedin

Wie is Dietrich?

Mijn liefde voor de natuur en passie voor biotechnologie en biologie waren de drijfveer voor mijn studiekeuze. Professioneel kies ik voor een technische en oplossingsgerichte aanpak. De VUB legde hiervoor de basis. Momenteel werk ik als product ingenieur binnen een smeermiddelenbedrijf (petrochemie).

Ik kijk terug naar mijn tijd aan de VUB met groeiende nostalgie. De sfeer en open communicatie waren erg belangrijk voor mij. In hoeverre de maatschappij kan verlangen dat CSR en sociale thema's vervuld kunnen worden zonder externe sturing houdt mij dagelijks bezig. Misschien is extra controle wenselijk.

Philippe Hennin


Burgerlijk Ingenieur | Elektromechanica - Medeoprichter en CEO @ Alberts

Linkedin

Wie is Philippe?

Ik ben de zaakvoerder van een startup en heb wilde toekomstplannen in overvloed. Mijn tijd bij de VUB, daar kan ik kort over zijn. Ik heb er veel tijd verloren. Ik laat in het midden of dat goed of slecht is. Persoonlijk vind ik dat bedrijven veel meer moeten bijdragen aan de maatschappij. Ze betalen zelden voldoende belastingen door fiscale constructies, terwijl ze net een voorbeeldfunctie in de maatschappij zouden moeten vervullen.

Ken Gutscoven


Arbeids & Organisatiepsychologie - Sales Manager @ Ingenico

Linkedin

Wie is Ken?

Ik ben Sales Manager bij Ingenico. Met veel nostalgie kijk ik terug op mijn periode aan de VUB, zowel op academisch vlak als op sociaal vlak. Men zegt vaak dat mijn job vandaag niets te maken heeft met mijn studies, maar daar ben ik het niet noodzakelijk mee eens. Op academisch vlak kan ik commercieel gedrag beter kaderen dankzij mijn achtergrond. Ook op netwerkniveau heeft het me flink vooruitgeholpen.

CSR is een thema waar ik heel bekend mee ben. Ik vind het belangrijk dat ik vanuit mijn organisatie wat teruggeef aan het ecosysteem.

Marit Ginevro


Communicatiewetenschappen - Consultant Marketing en Directeur @ Creative Cities VZW | Vennoot van Racing Henk BVBA

Linkedin

Wie is Marit?

Ik ben onderneemster en een expert op vlak van marketing- en innovatietechnieken. Ik ben ondertussen reeds enkele jaren actief in de non-profitsector als directeur van Creative Cities. Aan mijn studententijd heb ik veel fijne herinneringen overgehouden, maar vooral een kritische ingesteldheid die al meermaals haar nut bewezen heeft.

Good is the new cool. Ik hoop op een stille revolutie bij bedrijven, een paradigmaverschuiving waarin niet alleen winst, maar ook planet, people en purpose aandacht krijgen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen moet de norm worden. Bedrijven moeten het begrip 'succesvolle onderneming' herdefiniëren, met oog voor de sociale, economische en ecologische vooruitgang.

Met de nodige inzet kunnen we de term ROI (return on investment) reframen naar ROC (return on community). Purpose moet, naast Product, Prijs, Plaats en Promotie, de vijfde “P” van de marketingmix worden. In de marketing kunnen we kijken hoe we geëngageerde merken en adverteerders kunnen verbinden met nieuwe doelgroepen.

Evelien Van Den Eynde


Economie - Advanced Business Consultant Life Sciences @ Experis

Linkedin

Wie is Evelien?

Ik werk als key-accountmanager Life Sciences voor Experis in Vlaanderen en ben voornamelijk geïnteresseerd in economische groei, gezondheid, farmaceutica en sociale wezens. Op de VUB heb ik heel wat interessante mensen leren kennen en dingen geleerd die nog elke dag van pas komen.

De grootste uitdaging ligt in het overtuigen van de bedrijfswereld. Dat kan door in te zetten op 'quick wins' met tastbare voordelen. Bedrijven die zich inzetten voor goede doelen en ecologisch verantwoord groeien zullen als interessante werkgever worden gezien en goede investeerders aantrekken. Bovendien kan elk CSR-project van een groot bedrijf een ripple effect creëren bij andere bedrijven en de samenleving in haar geheel.

Olivier De Breucker


Mechanical Engineering - Afgevaardigd Bestuurder @ EURODB SA/NV

Linkedin