logo

VUB Alumni - Een uniek netwerk, keer op keer

Dat de VUB over een uniek alumninetwerk beschikt mag ondertussen duidelijk zijn. Via deze weg willen we jullie kennis laten maken met de alumni die vanuit hun expertise, interesse of zin voor innovatie en entrepreneurship dit thema binnenstebuiten keerden. Zie je iemand die je interessant vindt? Connecteer op Linkedin en bouw je netwerk uit!

Lut Maes


Alumna filosofie

Wie is Lut?

Ik zie mezelf als een vrouw die open staat voor het leven, met een grote interesse in diverse culturen. De VUB zal me altijd bijblijven als een universiteit die niet vastgeroest zit in tradities en gebruiken. Een universiteit die ruimte geeft aan haar studenten om op hun eigen tempo te groeien.

Wat multiculturaliteit betreft is de grootste uitdaging om de mentaliteit door middel van onderwijs bij te schaven. onbekend is nu eenmaal onbemind. Vooroordelen kunnen alleen verdwijnen met meer kennis. We moeten uit het volhardende hokjesdenken durven stappen.

Sakina Elkayouhi


Communicatiewetenschappen - Journaliste, columniste en communicatiewetenschapper

Linkedin

Wie is Sakina?

In 2017 ben ik aan de VUB afgestudeerd met in de ene hand mijn academisch diploma en in de andere hand de eigenwijze, doch kritische mindset die ik tijdens mijn studies verworven heb. Momenteel woon en werk in Vlaanderen als journalist (VRT, Gazet van Antwerpen) en public speaker. Het is mijn ambitie om complexe maatschappelijke vragen om te toveren tot heldere verhalen die onze (super)diverse samenleving weerspiegelen.

De beeldvorming omtrent multiculturaliteit vanuit de klassieke media is een veelbesproken onderwerp in het publiek debat. Ik geloof dat de toekomst van de journalistiek voor ee nieuwe media en diversiteit. Vanuit de mediasector zijn er heel wat mogelijkheden om diversiteit meer en juister weer te geven. Representatitiviteit is cruciaal.

Sam Ansloos


Arbeids & Organisatiepsychologie - Trainingscoordinator Logistiek @ 3M

Linkedin

Wie is Sam?

De VUB was voor mij dé plek om mijn sociale vaardigheden te ontplooien en echt zelfstandig te worden. Daar ben ik mijn Alma Mater ontzettend dankbaar voor.

Multiculturaliteit in een land is geen keuze maar een feit. De maatschappij moet beter leren omgaan met diversiteit. Mensen staan er vaak negatief tegenover uit angst. Ik denk dat blootstelling de sterkste remedie is voor dergelijke gevoelens. Dit begint in de scholen, maar moet zich ook doortrekken in het bedrijfsleven en het volledige maatschappelijke leven.

Bjorn Demeulenaere


Rechten - Senior Consultant @ EBP Consulting

Linkedin

André Ndirembako


Chemie - Junior Account Manager @ JSR Micro

Linkedin

Sabine Delmotte


Letteren - Area Manager @ Securitas

Linkedin

Luc De Mondt


Ingenieurswetenschappen - Consultant @ LDM Consult

Luc