logo

VUB Alumni - Een uniek netwerk, keer op keer

Dat de VUB over een uniek alumninetwerk beschikt mag ondertussen duidelijk zijn. Via deze weg willen we jullie kennis laten maken met de alumni die vanuit hun expertise, interesse of zin voor innovatie en entrepreneurship dit thema binnenstebuiten keerden. Zie je iemand die je interessant vindt? Connecteer op Linkedin en bouw je netwerk uit!

Michiel Pepermans


Klinische Psychologie - Leerkracht Zedenleer @ De Esdoorn

Linkedin

Wie is Michiel?

Ik werk in het basisonderwijs, maar sta tevens met één voet in de bedrijfswereld. Het is een kruisbestuiving tussen beide passies. Ik wil een betere leerkracht worden, maar ook elke kans grijpen die op mijn pad komt. Daarbij kijk ik naar de politiek. Mijn voornaamste doel is echter om een leven op te bouwen met mensen die ik waardeer, die dezelfde morele waarden en normen koesteren en dingen in beweging zetten. De VUB is de potgrond geweest voor mijn ambities en dromen. Ik kwam er toe als verwarde student en vertrok er al hongerige wereldburger. Ik ben gegroeid aan de VUB en heb zowel mijn persoonlijkheid als skillset kunnen ontwikkelen.

Het is boeiend om te zien dat er bij scholen op problemen of blokkades botsen wanneer er veranderingen op til zijn. Daar is ruimte voor verbetering. Ik vraag me ook af of we niet wat bedrijfskunde kunnen integreren in het schoolbestuur. Wat meer managen als een bedrijf.

Elke Vijverman


Geschiedenis - Group Project Manager @ Vlerick Business School

Linkedin

Wie is Elke?

Sinds 2010 werk ik bij Vlerick Business School, als ‘group product manager’. Concreet ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van opleidingen binnen bepaalde domeinen (marketing, sales, innovatie, leiderschap,…) evenals het opvolgen (in termen van kwaliteit en aantal deelnemers) van bestaande opleidingen. Mijn VUB-periode heeft me geleerd om kritisch in het leven te staan, maar het was toch wel koude douche toen ik na het behalen van mijn diploma moest gaan solliciteren. De private sector zat niet echt te wachten op historici als er zo een aanbod van economisten en juristen beschikbaar is.

Ik zie onderwijs als een aanloop naar de arbeidsmarkt. Vanuit mijn richting geschiedenis heb ik gezien dat dit beter kan. Het leek alsof ik 4 jaar lang in een ivoren toren heb gezeten. Hoe kunnen we dit vermijden? Hoe kunnen we ‘action in learning’ en ‘learning in action’ mobiliseren?

Ariane Carlier


Communicatiewetenschappen - Beleidscoördinator @ GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Linkedin

Wie is Ariane?

Ik ben beleidscoördinator bij de afdeling Beleid & Strategie van GO!, hét onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Ik mag wel zeggen dat deze job voor mij de perfecte "cocktail" is qua persoonlijk engagement en actieve betrokkenheid bij het GO!-onderwijs. Als ik denk aan de VUB, dan denk ik aan een warme omgeving. Op diverse manieren. Ik noem de VUB soms wel eens lachend een familiebedrijf: ik kwam als kind al vaak naar de campus veel familieleden er werken of werkten. Ook ikzelf heb er nog gewerkt. Eerst als onderzoeker bij de vakgroep communicatiewetenschappen, nadien als medewerker bij de lerarenopleiding. Ik koester de herinneringen aan mijn studententijd die mijn kritische zin, rederingsvaardigheden en communicatieve skills hebben aangescherpt.

Onderwijs is de rode draad doorheen het grootste deel van mijn carrière en volgens mij ook het belangrijkste onderwerp aangezien het één van de fundamentele bouwstenen is voor een gezonde samenleving. Om het met de veel geciteerde quote van Mandela te omschrijven: ‘Education is the most powerful weapon to change the world.’

Elfi De Boos


Filosofie - Waarnemend directeur @ Secundair Onderwijs Atheneum Ukkel

Linkedin

Wie is Elfi?

Als waarnemend directeur van het Atheneum in Ukkel reikt mijn ervaring van het lesgeven zelf tot het mee uittekenen van het beleid. Mijn werkdomein is het secundair onderwijs en op dit moment werk ik aan een nieuw prototype op vlak van onderwijs op mijn school. Ik ga hierover graag in gesprek omdat er veel uit te leren valt.  

Mila Druwe


Psychologie - Voorzitter van Background Education vzw en Freelance communicatieëxpert @ ComCommer bvba

Linkedin

Bart Mus


Chemical Engineering - Zone Manager @ Danone

Linkedin