Is Bachelor in de Industriële Wetenschappen iets voor jou?

Wil je weten of de bacheloropleiding Industriële Wetenschappen bij je past? Ontdek het via onderstaande informatie en activiteiten.

Wat houdt deze opleiding in?

In de eerste 2 bachelorjaren kan je volop proeven van de profielen Elektromechanica en Elektronica – ICT, ook tijdens een bachelorproef. In je 3de bachelorjaar één van deze 2 afstudeerrichtingen. 

Daarna kan je je tijdens je masterjaar verder specialiseren in één van deze 2 richtingen, waarbij je daarnaast ook een masterproef en stage hebt.

Verder kan je in ons FabLab de theorie in de praktijk omzetten en volop sleutelen aan je robot, elektrische racekart, vliegtuig op zonne-energie en andere creaties!

Ontdek het studieprogramma

 

Het verschil met de studie Burgerlijk Ingenieur

De opleiding Industrieel Ingenieur duurt vier jaar en dus iets minder lang dan de opleiding Burgerlijk Ingenieur. Daardoor verwerf je eerder toepassingsgerichte kennis die je aanwendt om applicaties en systemen te verbeteren. Ons FabLab speelt daarbij een centrale rol. Wat een industrieel ingenieur precies doet? Dat ontdek je ook aan de hand van deze vele getuigenissen

Wanneer je voor Burgerlijk Ingenieur studeert, ontwerp je zelf nieuwe concepten en breid je de technische en wetenschappelijke kennis uit. De opleiding Burgerlijk Ingenieur duurt vijf jaar.

Waarom studeren aan de VUB?

Studeren aan de VUB levert je meer op dan alleen een diploma. Je leert met een open blik en vrij van vooroordelen naar de wereld te kijken. Je scherpt je kritische denkvermogen aan en leert je mening te uiten. En je engageert je om, naast je studies, deel te nemen aan zinvolle maatschappelijke projecten die van de wereld een betere plek maken. Kortom, bij de VUB geef je vorm aan je identiteit. Aan wie je vandaag bent en morgen wil zijn.

Ontdek de troeven van onze universiteit

Werken en studeren combineren

Helaas, aan de VUB is het niet mogelijk om de opleiding Industriële Wetenschappen te volgen in avondonderwijs.

Studeren in het buitenland

Tijdens je opleiding kan je ook in het buitenland studeren. Via een Erasmusuitwisseling volg je 3 maanden les of maak je je masterproef aan een Europese universiteit. Dat kan in Italië, Spanje, Oostenrijk of Estland. Een onvergetelijk avontuur, waarvoor je een financieel duwtje in de rug krijgt.

Zoek je het liever verder? Maak dan je masterthesis over technologische vooruitgang via een VLIR-UOS-beurs in landen als Vietnam, China of Japan

Meer over studeren in het buitenland