NL | EN

Islands of Brussels: Workshop bachelors | 2018

Architecture week | 2017

Architecture week, workshop | 2018

Education

Onze visie op architectuuronderwijs

Aan de vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen vormen we de ingenieur-architecten van morgen: creatieve, kritische en technisch opgeleide ontwerpers die aan de slag kunnen in de boeiende maar veeleisende bouwwereld.

Lees onze volledige visie.

 

Bachelor

De driejarige bacheloropleiding ontwikkelt basiskennis, vaardigheden en een bewuste attitude bij onze studenten. Fundamentele wetenschappen vormen met de theorie en geschiedenis van de architectuur het instrumentarium van de toekomstige ingenieur-architect.

Lees alles over de bachelor.

 

Master

In samenwerking met de Université Libre de Bruxelles (ULB) biedt de vakgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen een tweejarige, internationale masteropleiding aan. Het masterprogramma bereidt studenten voor op een brede waaier aan jobmogelijkheden.

Lees alles over de master.

 

Masterthesis

De meesterproef is het sluitstuk van de opleiding. Kenmerkend is het origineel en creatief samenbrengen van kennis en ervaringen om zo tot nieuwe oplossingen te komen. Iedere student kiest daarbij z'n eigen onderwerp.

Meer informatie over de thesis.

 

Studeren in het buitenland

Als student Burgerlijk Ingenieur-Architect kan je je opleiding een internationale toets geven en enkele semesters in het buitenland gaan studeren. Daarnaast kan je ook via het Erasmus+ programma een stage doen in een buitenlands bedrijf, organisatie of academische instelling.

Meer informatie over internationalisering.

 

En er is meer

Kom langs op een van onze infodagen, of neem een kijkje in ons jaarboek. Daarin nemen studenten en onderzoekrs je mee langs de vele activiteiten die VUB Architectural Engineering haar unieke sfeer geven: de ontwerpateliers, onderzoeksworkshops en -projecten, de architectuur- en studiereis, maar ook lezingen, openlesdagen, de architectuurweek en ciné:atelier.

Bekijk het jaarboek.

 

Nog vragen? Zo hoort het. Je kunt tientallen brochures lezen. Honderden webpagina’s doorklikken. Uren palaveren met vrienden en vriendinnen. Maar op welke universiteit je het best je hogere studies aanvangt, ontdek je alleen door jezelf goed te informeren. Stuur je vragen gerust naar de docenten en medewerkers van onze opleiding.

Bekijk de contactgegevens.