NL | EN

Architecture week, workshop | picture: bru:tecture | 2018

Voorbereiden

This page only exists in Dutch.

Kom voorbereid aan de start

Om toekomstige studenten te begeleiden bij de overgang van het secundair onderwijs naar de universiteit voorziet de Vrije Universiteit Brussel een waaier aan voorbereidingsactiviteiten. Wil je bijvoorbeeld je wiskundekennis opfrissen? Neem dan deel aan het voorbereidingsprogramma wiskunde voor ingenieurswetenschappen (zelfstudie, doorlopend van april tot september) of kom naar de voorbereidingscursus wiskunde op onze campus (van 7 tot 17 september 2021).

 

Schrijf je in voor de voorbereidingscursus.

 

Sinds 2018 doet iedereen de ijkingstoets

Samen met alle Vlaamse universiteiten organiseert VUB de ijkingstoets. In elk geval, mag je aan de opleiding starten maar deelnemen is verplicht. Dankzij de toets kom je te weten hoe het gesteld is met je wiskundekennis en ruimtelijk inzicht; of je voorsprong hebt, of een inhaalbeweging zal moeten maken.

Wacht niet voor het te laat is, maar schrijf op tijd in via www.ijkingstoets.be en doe mee aan de toets op 5 juli of 13 augustus 2021. Opgelet, 2 weken op voorhand worden de inschrijvingen afgesloten. Inschrijven kan tot 20 juni 2021 voor sessie 1 (toets van 5 juli 2021) en 30 juli 2021 voor sessie 2 (toets van 13 augustus 2021).

Alle praktische info vind je op de pagina ingenieur-architect van de ijkingstoetswebsite. Daar staan ook heel wat voorbeeldtoetsen. Naast het oplossen van deze ijkingstoetsvragen en het maken van online oefeningen, kun je je ook via de VUB voorbereiden op de ijkingstoets.

 

Bekijk de voorbeeldvragen.

Een vraag of probeem? Mail ons.

 

Meer over ons onderwijs