NL | EN

Hieronder vind je een samenvatting van de middaguitdagingen en lezingen tijdens de architectuurmaand van het academiejaar 2010-2011, alsook de fotoreportages.

Architectuurmaand & Research Lectures 2010-2011

Ook dit jaar heeft het Architectural Engineering Lab van de Vrije Universiteit Brussel enkele publieke lezingen georganiseerd. Daarnaast werden in samenwerking met Pantheon middaguitdagingen voor alle studenten van ARCH georganiseerd. Hier vind je het programma.

Hieronder vind je meer informatie over de middaguitdagingen en lezingen, alsook fotoreportages.

Research Lectures 2010-2011

Het æ-lab heeft ook dit jaar drie lezingen ingericht. Dit jaar waren Karen Allacker (KULeuven), Amandus VanQuaille (The Nomad Concept) en Dr. Bill Addis (Buro Happold Consulting Engineers (UK)) lezinghouder. Hier vind je de flyer voor de lezing van Bill Addis..

Klik hier voor enkele foto's.

Middaguitdaging 1 - Transformable structures

"Bouw met behulp van touw en bamboestokken een zo groot mogelijke overspanning volgens het Tensegrity-principe." was de opdracht van middaguitdaging 1.
Klik hier voor de fotoreportage.

Middaguitdaging 2 - Lightweight structures

"Bouw met 50 ballonnen een zo groot mogelijke overspanning." was de opdracht van middaguitdaging 2.
Klik hier voor de fotoreportage.

Middaguitdaging 3 - Reuse

Al ooit de "triomfboog", "hellend dak" of "kruip" moeten uitbeelden? De deelnemers van de laatste middaguitdaging wel!
Klik hier voor de fotoreportage.

workshop

"Team Awesome" wint de architectuurmaand 2010-2011

Het was spannend tot de laatste minuut van de laatste middaguitdaging, maar uiteindelijk is "Team Awesome" met de cadeaucheques voor de BOZAR-shop gaan lopen. Proficiat aan het winnend team! Ook bedankt aan alle andere teams ("Penta", "Kijktnizonaarmij!", "Opeenhalfuurke" en "Bacon of hope") voor jullie enthousiasme!