VUB TechTransfer

VUB bouwt aan haar relaties met de industrie en de maatschappij. Zo faciliteert het multidisciplinaire team van VUB TechTransfer de implementatie van beloftevolle technologieën en kennis van de VUB in de industrie en de maatschappij. Wetenschappelijke exploratie en ontdekking leiden op die manier ook tot uitvinding en ontwikkeling. 

Innoveer samen met TechTransfer

2022_Techtransfer_Logo_VUB
2022_Wetenschapswinkel_Logo

Wetenschapswinkel

Kan je non-profitorganisatie wat hulp gebruiken? De Wetenschapswinkel biedt gratis wetenschappelijke ondersteuning aan non-profitorganisaties in de vorm van onderzoek, uitgevoerd door studenten in het kader van een project of eindwerk. Zij werken daarbij nauw samen met de organisatie en worden begeleid door een ervaren onderzoeker. 

Registreer je organisatie en onderzoeksvraag, en we contacteren je om de vraag te bespreken.

Meer info en registratie

Creëer een leerstoel

Een leerstoel is een partnerschap tussen de VUB en een bedrijf of particulier. De leerstoelhouder is een professor aan de VUB die met financiering van de partner innovatie, onderzoek, onderwijs en/of internationalisering rond een maatschappelijk relevant thema kan inrichten. De resultaten van het onderzoek staan ten dienste van de samenleving.

Overzicht leerstoelen en leerstoelenbeleid aan de VUB

Man en vrouw werkend aan een laptop met documenten in de hand