De VUB: een warme familie

We are VUB. De Vrije Universiteit Brussel. Een internationaal georiënteerde universiteit, in het hart van Europa. Onze missie? Hoogstaand onderzoek en onderwijs op maat afleveren. Want dat is onze manier om op een actieve en geëngageerde manier bij te dragen tot een betere wereld. We laten ons hierbij leiden door de principes van de Verlichting en dragen kritisch denken, vrij onderzoek en een sterk geloof in het menselijk kunnen – ook in dat van jou! – hoog in het vaandel.  

Deze missie ondernemen we niet alleen, maar met de hele VUB-community, omdat we ervan overtuigd zijn dat we samen sterker staan. Dat samenhorigheidsgevoel drijft ons bij alles wat we doen. Kies je voor een studie aan de VUB? Dan sta je er niet alleen voor. Proffen, studenten, medewerkers: iedereen is er voor elkaar.  

Studiebegeleiding

De dienst Studiebegeleiding bestaat uit een team van studentenpsychologen, studiebegeleiders en studietrajectbegeleiders. Ze helpen je gratis met informatie en advies als je moeite ondervindt met studeren. Dat kan individueel (bijvoorbeeld bij studiekeuzemoeilijkheden, stress of faalangst of een studietraject op maat, in groep via workshops of trainingen, of via een van onze handige tools.

Meer over studiebegeleiding

Studentenstatuut & Studiefinanciering

Heb ik recht op een studietoelage van de Vlaamse overheid? Kan ik een lening krijgen in het kader van mijn studie? Wat gebeurt er met mijn kinderbijslag of Groeipakket als ik verder studeer? Mag ik als student onbeperkt werken in de loop van het academiejaar? Met deze en soortgelijke vragen kan je terecht bij de medewerkers van Studentenstatuut & Studiefinanciering. Zo studeer je in de best mogelijke omstandigheden, zonder (financiële) kopzorgen. 

Meer info over Studentenstatuut en Studiefinanciering

Studentenhuisvesting

Heb je praktische vragen over op kot gaan op de VUB, de huurprijzen, de toewijzingsvoorwaarden of koten buiten de campus? De medewerkers van Studentenhuisvesting helpen je graag op weg. Ook als je al een kot hebt, kan je bij hen aankloppen. In de VUB-studentenhuizen hebben we zelfs een kotcoach, die eenzaamheid tegengaat en vriendschapsbanden inspireert. 

Meer info over Studentenhuisvesting

Onderwijs- en studentenadministratie

Heb je hulp nodig bij de inschrijvingsprocedure? Ben je je studentenkaart kwijt? Heb je een attest nodig voor een studentenabonnement voor het openbaar vervoer? Wil je een duplicaat van je VUB-diploma? De medewerkers van de Onderwijs- en studentenadministratie beheren de administratieve gegevens van VUB-studenten. Bij hen kan je voor dit soort zaken terecht. 

Meer info over Onderwijs- en studentenadministratie

VUB Career Center

Ben je op zoek naar een job? Misschien wil je tijdens je studie een centje bijverdienen om je zakgeld aan te vullen of je studie te bekostigen. Of om werkervaring op te doen. Wat de reden ook is: via de jobdatabank van de VUB vind je een studentenjob die bij je past. Ook als je later op zoek gaat naar je eerste vaste job krijg je hier een antwoord op al je vragen via onze carrièrebegeleiding.

VUB carrièrebegeleiding

Welzijn en gezondheid

Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar gaan we voor. Daarom kan je als student ook rekenen op medische en psychologische zorg op onze campussen. Huisartsen, kinesitherapeuten, psychologen, een tandarts, ... Hulp is nooit ver weg. 

Meer info over welzijn