Pendelen naar de campus?

Op deze pagina vind je een overzicht van openbaar vervoersabonnementen voor studenten. De herlaadbare MOBIB-kaart is de drager van je tickets en abonnementen van de NMBS, de MIVB, De Lijn en de TEC. De kaart wordt ook gebruikt door verschillende mobiliteitspartners als Cycloparking, Cambio, Blue-bike en Villo!. 
Ontdek op de bereikbaarheidspagina’s hoe je de campussen kan bereiken met het openbaar vervoer.

Openbaar vervoer in Brussel

De MIVB organiseert het openbaar vervoer in het Brussels gewest

Met het MIVB-schoolabonnement kan je gebruik maken van het volledige MIVB-net (bussen, trams en metro). Dit abonnement is mogelijk voor studenten tot en met 24 jaar en kost slechts €12 per academiejaar.
Het BRUPASS-schoolabonnement is geldig op het volledige MIVB-net (bussen, trams en metro) en de netten van De Lijn, de TEC en de NMBS in Brussel (in de Brupass-zone). Dit abonnement is mogelijk voor studenten tot en met 24 jaar en kost €52 per academiejaar.

Tussen 23 u en 6 u is nachttaxi Collecto een alternatief voor het openbaar vervoer.

2022_Openbaar vervoer_Tram_MIVB_S_211336621

Hoe kan je een abonnement aanvragen/verlengen?

Nog geen persoonlijke MOBIB-kaart? Ga dan naar één van de 5 MIVB BOOTIK-verkooppunten en breng je identeitsbewijs en je schoolattest mee.
Heb je al een persoonlijke MOBIB-kaart? Surf naar school.stib-mivb.be en upload je schoolattest. Je ontvangt dan een bevestigingsmail die je nodig hebt om je abonnement te kunnen kopen aan een GO-verkoopautomaat of online. Je kan ook rechtstreeks naar een KIOSK of BOOTIK gaan met je papieren schoolattest.

2022_Trein_Duurzaamheid_Mobiliteit_VUB

Met de trein naar de VUB

Pendel je met de trein naar de VUB? Dan heb je de keuze tussen verschillende formules bij de NMBS.  Als je jonger bent dan 26 jaar heb je de keuze tussen twee abonnementsformules. Wat het voordeligst is in jouw geval ontdek je op belgianrail.be.

Een Student Multi zijn 5 heen- en 5 terugritten die 49 dagen geldig zijn op een bepaald traject. Dit is voornamelijk interessant wanneer je 2 of 3 keer per week aflegt. Dit is in veel gevallen goedkoper dan een Youth Multi (10 ritten met vrije vertrek -en aankomstkeuze).
Volg je een interuniversitaire opleiding waarvoor je tussen twee universiteiten pendelt? Dan kan je voor beide trajecten een Student Multi aanvragen als je een attest voorlegt waaruit blijkt dat je op beide campussen les volgt.
Een Student Abonnement is een onbeperkt abonnement van 1, 3 of 12 maanden op een vast traject. Dit is voornamelijk interessant als je 4 of meer heen- en terugritten aflegt per week.

Hoe kan je een abonnement aanvragen/verlengen?

Om je eerste Student Abonnement te kopen, ga je naar het loket van een NMBS-station met je elektronische identiteitskaart en je ingevulde schoolattest. Je abonnement vernieuwen kan zowel online als in het station.

Bussen tussen Brussel en Vlaanderen

Kom je vanuit Vlaanderen met de bus? Dan is een abonnement bij De Lijn iets voor jou. 

Ben je tussen 6 en 24 jaar? Dan kan je met de Buzzy Pazz onbeperkt reizen met alle bussen en trams (uitgezonderd de Limburgse snellijnen) van De Lijn. Je Buzzy Pazz kan je online, via het contactformulier of in een Lijnwinkel in de buurt kopen.

De Limburgse snellijnen 178 (Maaseik-Brussel) en 179 (Hamont-Brussel) zijn de snelste manier om vanuit de gemeentes langs deze lijnen met het openbaar vervoer naar de VUB te komen. Raadpleeg de dienstregelingen via delijn.be
Let op: de Buzzy Pazz of Omnipas is niet geldig op deze lijnen.