Campusvoorzieningen voor iedereen

Onze campussen zijn een stad binnen de stad. Cultuur, sport, eten en drinken, overnachten, een doktersbezoek, een evenement organiseren, kinderopvang, een pakket versturen, jobstudenten zoeken: je kan het er allemaal – en zelfs nog veel meer – op een boogscheut van elkaar.  

We stellen onze faciliteiten zoveel mogelijk open voor de gemeenschap, want sharing is caring. Maatschappelijke dienstverlening is, naast onderwijs en onderzoek, immers ook een belangrijke opdracht van onze universiteit. De VUB wil geen ivoren toren zijn: iedereen is dus welkom om onze campussen en hun voorzieningen te ontdekken. 

Cultuur

2022_Mensen op het Pillar Bar terras_VUB_Pilar_Etterbeek

Bij VUB staat cultuur niet los van de campus. Pilar - dé culturele hotspot op de VUB Main Campus - staat garant voor een kruisbestuiving tussen kunst, wetenschap en ondernemerschap. Dit cultuurcentrum en artistiek laboratorium biedt plaats aan podiumkunsten, muziek en expo, voor en door de universitaire gemeenschap. Krijg je nooit genoeg van cultuur? Op onze campussen vind je een heus beeldenpark en enkele architecturale parels van gebouwen. Voor groene pareltjes kan je onze Living Campus Walk wandelen.

Ontdek ons culturele aanbod

Kinderopvang

Onze kinderdagverblijven in Etterbeek en Jette vangen dagelijks samen meer dan 180 kinderen op. Alle kinderen zijn er welkom, met voorrang voor kinderen van studenten en personeelsleden van VUB, Erasmushogeschool Brussel en het UZ Brussel, het universitair ziekenhuis van de VUB.

Meer info over onze kinderdagverblijven 

2022_Kinderdagverblijf_Kinderopvang_Baby_1921556639

Bibliotheken en archief

2022_Bibliotheek_Etterbeek_VUB

Kom eens snuisteren in de uitgebreide collectie kranten, boeken en artikels in de universiteitsbibliotheken. Je vindt er de informatie die je zoekt zowel op papier als elektronisch. Bij CAVA, het Centrum voor Academische en Vrijzinnige Archieven, kan je graven in het erfgoed en het archief van de vrijzinnig-humanistische gemeenschap en van de Vrije Universiteit Brussel.  

Vind wat je zoekt

Een plek voor elke activiteit

De VUB beschikt over een waaier aan lokalen, zowel op de VUB Main Campus als op de VUB Health Campus. Denk aan aula’s, leslokalen, vergader- en congresruimtes, maar ook sportinfrastructuur, een concert- en theaterzaal en fuifplekken. Wanneer ze niet door de universiteit worden gebruikt, kan jij er terecht. Je kan bijna al onze lokalen huren en ook onze groene buitenruimte! Mits aanvraag zijn onder andere ook het amfitheater in Etterbeek en barbecuezones op beide campussen ter beschikking. Voor al je events is er bovendien audiovisuele en logistieke ondersteuning beschikbaar.

Vraag jouw activiteit op de campus aan 

2022_VUB Main Campus_Etterbeek_VUB

Eten en drinken

Groepsfoto van het persooneel bij het restaurant van Campus Etterbeek

Kreeg jij ooit een goed idee op een lege maag? We dachten het niet. Daarom staan de VUB-restaurants voor lekker en betaalbaar eten, mét een duurzame insteek. Wist je trouwens dat je op vertoon van je alumnipas eet aan studententarief? Yummie!  

Ook bij de andere horecapartners op de VUB Main Campus in Etterbeek kan je gezellig tafelen. Bar Pilar is verbonden aan cultuurhuis Pilar en ’t Complex aan het sportcomplex. Snel iets eten of drinken na of tussen de lessen door? Aan de esplanade kan je bij Opinio en take-out Bocadillo terecht voor een snack of drankje.

Zowel onze restaurants als onze partners bieden bovendien catering aan.

Honger of dorst?

Sport

Een gezonde geest in een gezond lichaam: daar streven we bij VUB naar! Of je nu recreatief of competitief wil bewegen, onze sportdienst heeft vast al een activiteit bedacht. We organiseren ook sportieve evenementen en campagnes. Op de VUB Main Campus geniet je van onze uitgebreide sportinfrastructuur. Zo kan je onder andere in het zwembad, de atletiekpiste en het Basic Fit-fitnesscentrum terecht om individueel te sporten. Op de VUB Health Campus kan je voor al je sportieve noden - fitness en meer - terecht in Basic Fit Jette.

Meer over VUB Sport

 

Studenten aan het sporten in de Basic-fit van Campus Etterbeek

Gezondheid en veiligheid

Diensten hulp en security Securitas aan het poseren voor het gebouw Pilar op Campus Etterbeek

Op onze campussen krijg je de beste zorgen. In Etterbeek huisvest de universiteit een zelfstandige huisarts-, tandarts- en kinesitherapiepraktijk. Je kan er ook terecht bij Dilemma voor ondersteuning rond abortus. Het Universitair Ziekenhuis UZ Brussel en de Tandheelkundige Kliniek in Jette maken beiden ook deel uit van de VUB, maar ons zorgaanbod is nog een pak uitgebreider. Naast gezondheid is ook veiligheid op de campus van groot belang. Onze campusbewaking zorgt 24/7 voor een aangename en veilige campusomgeving. Bij incidenten, maar ook met vragen en bezorgdheden, kan je bij hen terecht. Ben je slachtoffer of getuige van grensoverschrijdend gedrag op onze terreinen? Dan kan je dit in alle discretie melden bij ons Meldpunt. Zij leveren ook verdere bijstand indien jij dat wenst.  

De beste zorgen op campus

Meer diensten: overnachten, winkels en kopiecentra, en pakjesautomaten

De universiteit groeit, en onze dienstverlening op en rond de campus groeit mee. We hebben jou dus steeds meer te bieden. Voor cursusmateriaal, kopies, VUB-gadgets of alledaagse benodigdheden kan je terecht bij de winkels en kopiecentra. Je kan een plekje bij onze hotelpartners vinden om te overnachten. En als je iets wil laten leveren, zijn er de pakjesautomaten.

Check alle diensten

Student bij het pakjesautomaat verzamelpunt van bpost op Campus Etterbeek

Voor organisaties en bedrijven

2022_Schuddende handen_Gemengde media_Man en vrouw_Banner_S_624997214

Samenwerken zit in ons DNA: samen staan we sterker. De universiteit kan jouw organisatie of bedrijf heel wat bieden. En jij ons misschien ook? Neem vrijblijvend een kijkje en ontdek de mogelijkheden. 

Wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Voor leerkrachten

De VUB biedt ook ondersteuning voor leerkrachten. Als leerkracht kan je bij ons terecht voor de voorbereiding van het toegangsexamen geneeskunde, voor taalworkshops, voor wetenschapsshows of -wedstrijden en voor nascholing.  

Als leerkracht naar de VUB

2022_Leerkracht_Leerkrachtenopleiding_S_704378944

Voor journalisten

2022_Logo_Press_VUB

Op ons persplatform vind je persberichten en facts en figures. Zoek je gespecialiseerde academici die duiding kunnen geven bij actuele items? Dan vind je hier ook hun contactgegevens. Onze woordvoerder en ons team persrelaties staan ter beschikking voor vragen.  

Naar het persplatform