Diplomatie & Public Affairs

Onze collega's van het International Relations bureau zijn nauw betrokken bij diplomatieke activiteiten met de Belgische en Vlaamse overheid, buitenlandse ambassades die hier gevestigd zijn, Belgische ambassades over de hele wereld en, onze internationale alumni. Onze activiteiten omvatten ontmoetingen met buitenlandse ambassades in België en hun vertegenwoordigers, of het nu gaat om gezamenlijke projecten, samenwerking met hun studenten aan onze universiteit of deelname aan culturele activiteiten die op de campus (bijv. themadagen) of in samenwerking met de VUB worden georganiseerd.

Strategische Internationale Partnerschappen (SIP's)

De VUB heeft twee Strategische Internationale Partnerschappen (SIP's). Het ene is met de University of Western Cape in Zuid-Afrika, het andere met de Universidad Central 'Marta Abreu' de Las Villas (UCLV), gevestigd in Santa Clara, Cuba. Het belangrijkste criterium voor een SIP is interdisciplinariteit, waarbij (minimaal) drie disciplines nodig zijn als onderdeel van een grotere samenwerking met universiteiten (inclusief onderzoek, onderwijs en mobiliteit). Het idee achter een SIP is om de samenwerking tussen de universiteiten nog meer te verbreden en om meer collega's van de VUB uit verschillende disciplines te betrekken, wat leidt tot meer interdisciplinariteit, door wetenschap af te stemmen op de echte wereld, industrie en de maatschappij. 

Rankings

De VUB behoort tot de 17% beste universiteiten wereldwijd. Volgens de QS World University Rankings 2021, scoort de VUB bijzonder goed op zowel onderwijskwaliteit als internationale aantrekkingskracht voor onderwijzend personeel, en wordt ze beschouwd als een van de meest innovatieve universiteiten van Europa. Dit resulteert in de 59e plaats in de ranglijst van Reuters.

Wij zijn ook een stedelijk geëngageerde universiteit. Ontdek meer over wat dat betekent.

2022_Logo_Reuters_Project_VUB

Events

Geen resultaten gevonden.

International Relations Office

International Relations Office
Pleinlaan 5
1050 Elsene
Meer info