Health Campus Jette

Geneeskunde en Farmacie

Het maatschappelijke belang van goede medische professionals is de voorbije jaren glashelder geworden. Ben jij geboeid door het menselijk lichaam en wil je een verschil maken voor de gezondheid van de mensen rondom je? Dan heeft de faculteit Geneeskunde en Farmacie heel wat boeiende opties voor je.  

De faculteit bevindt zich samen met het UZ Brussel op de VUB Health Campus, aan de groene rand van Brussel. Alle partners op de campus profiteren van de kruisbestuiving tussen zorg, onderwijs en onderzoek. Volg een van onze uitstekende opleidingen en sluit je aan bij de artsen, apothekers en biomedici van morgen. 

Lees meer 

Ingenieurswetenschappen

Ben je kritisch ingesteld en heb je een passie voor technologie? Wil je meehelpen om onze maatschappij en industrieën duurzamer en groener te maken? Dan is een carrière als ingenieur of technologie-expert je misschien op het lijf geschreven. Die profielen zijn broodnodig in onze kennisgedreven maatschappij en voor de ontwikkeling van het hoogtechnologische economische landschap.  

Aan de faculteit Ingenieurswetenschappen kan je je ontpoppen tot een veelgevraagd expert in de industrie en de maatschappij. Zo help jij een steentje bij te dragen aan een duurzame en welvarende toekomst. 

Lees meer 

2022_Jonge aziatische wetenschapper doet onderzoek met behulp van microscoop_Laboratoriumapparatuur in een medisch laboratorium_S_1774768034
Vrouwelijke student op zoek naar een boek in een universiteitsbibliotheek

Letteren en Wijsbegeerte

Heb je een zwak voor het werk van Hemingway of doet Goethe je hart sneller slaan? Ga je graag op reis omdat je dan een andere taal kan spreken? Dan heeft de faculteit Letteren en Wijsbegeerte een boeiend aanbod voor jou.  

Hier kan je rekenen op kwaliteitsvol en inspirerend onderwijs in enkele kerndomeinen van de humane wetenschappen en verwante disciplines zoals geschiedenis, archeologie, wijsbegeerte en moraalwetenschappen, taal- en letterkunde, toegepaste taalkunde, vertaal- en tolkwetenschappen en journalistiek. Word een echte wereldburger en een expert in de boeiende disciplines van onze faculteit! 

Lees meer 

Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie

Kan je niet stilzitten en weet je met je energie geen blijf? Sportieve studenten kunnen zich helemaal uitleven aan de faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. De centrale thema’s zijn sport, beweging, revalidatie en kinesitherapie.  

De faculteit staat garant voor innovatief onderzoek en verschillende opleidingen in de bewegings- en revalidatiewetenschappen. Hier ontdek je hoe je je passie voor beweging en gezondheid kan delen met leerlingen, patiënten en iedereen in je omgeving. Zo draag je bij aan een gezonde, actieve samenleving. 

Lees meer 

2022_Twee mannen aan het trainen_LK_Lichamelijke opvoeding_Etterbeek_VUB
2022_Leerkracht_Leerkrachtenopleiding_S_704378944

Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding (MILO)

Leerkrachten staan aan de basis van de samenleving van morgen. Wil jij mensen helpen bij hun ontwikkeling en het ontdekken van hun passies en sterktes, neem dan zeker een kijkje bij het Multidisciplinair Instituut Lerarenopleiding (MILO).  

Na je bacheloropleiding kan je in de educatieve masteropleidingen terecht om je te ontpoppen tot een ervaren onderwijsprofessional. Hier leer je de allerbeste methodes om anderen wegwijs te maken in jouw vakgebied en je passie voor je vak met hen te delen. Er is geen betere manier om de maatschappij van morgen te helpen bloeien. 

Lees meer 

Psychologie en Educatiewetenschappen

De menselijke psyche is een fascinerend gegeven. Aan de faculteit Psychologie en Educatiewetenschappen dompelen we je onder in de boeiende wereld van psychologie, agogische wetenschappen, onderwijskunde en Educational Sciences.  

De faculteit biedt heel wat permanente vormingen aan en werkt samen met het Brussels University Consultation Center (BRUCC). Zo is de link met de praktijk van de psychologische dienstverlening verzekerd en ontpop jij je tot een echte deskundige in je vak.  

Lees meer 

2022_Psycholoog_Psychologie_S_526087603
2022_Recht en gerechtigheid_Advocaten in een kantoor ondertekend document_S_1669694224

Recht en Criminologie

Samenleven brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Daarom hebben we wetten nodig. Bijvoorbeeld om de verhouding tussen multinationals en consumenten te regelen, of een antwoord te bieden op nieuwe ontwikkelingen, zoals het groeiende onveiligheidsgevoel.  

Heb je interesse in de juridische en criminologische kant van de samenleving? Aan de faculteit Recht en Criminologie van de VUB krijg je inzicht in een brede waaier aan thema’s en bouw je een indrukwekkende kennis op. Zo stomen we je helemaal klaar om een persoonlijke impact te hebben op de evolutie van de maatschappij. 

Lees meer 

Sociale Wetenschappen en Solvay Business School

Wil jij weten hoe het er achter de schermen aan toegaat? Kijk je graag naar het bredere plaatje? Dan heeft de faculteit Sociale Wetenschappen en Solvay Business School boeiende opleidingen voor jou in petto.  

Met onze opleidingen word je een expert in het brede domein van de economie en bedrijfskunde (handelsingenieur, toegepaste economische wetenschappen, management) en de sociale wetenschappen (sociologie, politieke- en communicatiewetenschappen). 

Lees meer 

Zakenvrouw leidt bedrijfsbijeenkomst met diverse collega's
2022_Twee damens in een labo_Wetenschappelijk Steunfonds_VUB

Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen

Ben je kritisch ingesteld en pas tevreden als je een antwoord hebt op al je vragen? Ben je dol op vraagstukken en cijfertjes? Dan is de faculteit Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen misschien wel iets voor jou. Hier kan je genieten van kwaliteitsvol, studentgericht onderwijs in een internationale context, en dat op duurzame wijze.  

Je kan heel wat kanten uit: biologie, bio-ingenieurswetenschappen, chemie, computerwetenschappen, fysica en sterrenkunde, wiskunde en data science, artificiële intelligentie en geografie. De wondere wereld van de wetenschap ligt aan je voeten!

Lees meer