Op kot 

Overweeg je om op kot te gaan tijdens je studie? Helemaal terecht, want zo leer je voor jezelf te zorgen en haal je het maximum uit je studententijd. Als VUB-student kan je op 3 manieren aan een kot raken: je huurt een VUB-kamer op of naast je campus, je klopt aan bij een studentenhuis van een van onze partners of duikt in de privéhuurmarkt.  

Bekijk alle opties om op kot te gaan 

2022_Student_Op kot_Brussel_VUB
2022_Studenten_Feest_VUB

Studentenleven

Wil je aan de unief niet alleen studeren, maar ook vriendschappen voor het leven smeden? Dan ben je bij de VUB aan het juiste adres. We hebben een rijke traditie van studentenfolklore, studentenfeesten en -evenementen, een uitgebreid sport- en cultuuraanbod, … Allemaal op wandelafstand van waar je les volgt. En niet te vergeten: ook buiten de campus lonkt het avontuur om de hoek.  

Klaar voor een nieuw hoofdstuk in je leven?

Studeerplekken

We willen dat iedereen zich thuis voelt op onze campussen. Niet alleen tijdens de lessen, maar ook tussendoor. Heb je een springuur? Zoek je een plekje om rustig te werken? Of moet je een groepswerk voorbereiden? Zowel op de VUB Main Campus als op de VUB Health Campus hebben we heel wat studeerlocaties ingericht. Via onze online tool kan je vooraf een plaats reserveren.  

Ontdek waar je in alle rust kan studeren

2022_Student_Bibliotheek_Laptop_Studeren_VUB

Benieuwd hoe het eraan toegaat op de campus?

VUB Kick-off