Waar ligt je purpose?

Sommigen vonden het al. Anderen hebben het van jongsaf aan. En nog anderen, misschien wel de meesten, zijn er nog naar op zoek. Purpose. Datgene waar je voor opstaat. Waar je zaken voor laat liggen. Wat je drijft, energie geeft, waar je anderen enthousiast mee maakt.

Waar ligt jouw purpose? Bij People, Planet, Peace? Bij Prosperity, Partnership of Poincaré?  Vijf actieterreinen geïnspireerd door de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Vijf domeinen ook waar je je aan de VUB kunt inzetten voor een betere wereld. Want achter die P’s schuilen tal van projecten. Ook achter de P van Poincaré, geënt op onze eigen redelijk eigenzinnige Poincaré. Spit ze uit: ze zijn superinteressant. 

Maak kennis met onze academisch coördinatoren

Karen Celis, Valéry Ann Jacobs, Waldo Galle, Alexander Mattelaer, Vincent Ginis en Bart van Kerkhove. Zes professoren, maar ook zes VUB'ers die zich in hun vakgebied keihard inzetten om een betere wereld te verwezenlijken. Ze zijn dan ook niet voor niets de zes enthousiaste trekkers achter de verschillende projecten en Ateliers van De Wereld Heeft Je Nodig. En of je ze inspirerend zal vinden! 

Ontdek onze academisch coördinatoren

De proeftuinen van De Wereld Heeft Je Nodig

Bij elke P horen niet alleen projecten. We organiseren er ook ‘Ateliers’ rond. Ateliers zijn co-creatieve workshops waar je bij kunt aansluiten om rond een specifieke P concrete acties af te spreken en uit te voeren. Dat allemaal aan de hand van duidelijke vraagstellingen en in een aangename omgeving. Er hebben ondertussen al 6 Ateliers plaatsgevonden, en er zijn er nieuwe in de maak. Volgende keer ook van de partij?

Ontdek onze Ateliers

Zelf ideeën om de wereld te verbeteren?

Door je te engageren voor De Wereld Heeft Je Nodig zoek en vind je samen met andere VUB’ers antwoorden op jouw levensvragen. Heb je een initiatief, plan of voorstel dat bijdraagt tot een betere wereld? Of heb je een actueel onderwerp voor een Atelier waar je met anderen over wilt brainstormen en naar oplossingen zoeken?  Laat het weten via dewereldheeftjenodig@vub.be of sluit je aan bij bestaande projecten.

Vertel ons jouw idee

Ontdek onze podcastreeks Rebels With A Cause

Mentaal welzijn, gendergelijkheid, armoedebestrijding, duurzaamheid and everything in between. Dat zijn de thema’s waar de VUB en haar gemeenschap van wakker liggen. Host Rosanne Coetsier, ook bekend als Rosie, maakte met ons de podcastreeks Rebels with a Cause, waarin jongeren en wetenschappers over hun ervaringen en oplossingen uit de biecht klappen op verschillende plekjes in Brussel.

Zoek een project

*Als Urban Engaged University roepen we onze VUB-community op om mee te bouwen aan een betere wereld via maatschappelijk engagement. Op het platform “De Wereld Heeft Je Nodig”  verzamelt de VUB maatschappelijk zinvolle projecten, waar studenten, medewerkers, alumni en sympathisanten rond kunnen samenwerken. Deze projecten vertegenwoordigen de universiteit niet. De initiatieven en communicatie zijn voor rekening van de organisatoren van het project, en vertolken geen standpunt van de universiteit.