Professor Joeri Hofmans

Professor arbeids- en organisatiepsychologie Joeri Hofmans: 'Werken bij de VUB is werken bij een grote organisatie die toch een familiecultuur heeft. Een cultuur waar er een opendeurpolitiek is, waar mensen bij elkaar kunnen langsgaan, ongeacht hun rol of hun functieniveau.'

Lees verder over onze waarden en hoe je een VUB’er herkent:

Over de VUB Hier staan we voor: de essentie van de VUB

Expert Heleen van Schooneveld

Manager van studentenrekrutering, alumni-relaties én marketeer aan de VUB. 

Voor haar is de universiteit een universum op zich, met eigen regels waar je creatief mee moet leren omspringen. “Maar naast die historisch gegroeide regels is er heel veel vrijheid. Je moet weten waar de ruimte zit, en op zoek gaan naar wat wél mogelijk is.

De dynamiek van de VUB is volgens Heleen direct gelinkt aan de locatie van de VUB. “Kiezen voor de VUB is kiezen voor Brussel: een grote, internationale stad, waarin mensen met heel veel verschillende achtergronden samenkomen. Net als in mijn job is dat spanningsveld tussen verschillende werelden tegelijkertijd een uitdaging en een onuitputtelijke bron van creativiteit.”

VUB'er Heleen
Karen Celis

Onderzoeksprofessor Karen Celis

Onderzoeksprofessor Karen Celis voert niet enkel onderzoek aan de VUB. Ze helpt ook mee het beleid rond gender en etniciteit van de VUB vormgeven. 

“De VUB is een plaats waar denken en doen hand in hand gaan.”

"Wij hebben een trekkersrol wat gender en diversiteit betreft: de VUB was een van de eerste Belgische universiteiten met een expertisecentrum in gender en voert al lang een diversiteitsbeleid en een beleid rond gendergelijkheid."

Lees hier meer over hoe de VUB streeft naar een inclusievere organisatiecultuur 

Administratief deskundige Rica Ciriaco

Rica Ciriaco is administratief deskundige bij de dienst infrastructuur. 

“De warme, menselijke omgeving. Die voelde ik al vanaf dag één."

"De VUB is nog relatief jong, dus we moeten nog veel organiseren en bijsturen, maar die uitdaging ga ik met plezier aan! Bovendien heb ik heel toffe collega’s. We gaan vaak samen lunchen en na het werk iets drinken. Je kan eigenlijk wel zeggen dat het vrienden geworden zijn. Kortom, aan de VUB ben ik mijn hart verloren. Daarom vind ik het ook niet zo erg om vanuit Leuven te pendelen.”

Rica Ciriaco

Alle redenen om te werken aan de VUB op een rij

Ontdek ze hier!

Dankbaar voor onze medewerkers

De boog kan niet altijd gespannen staan. Als dank voor hun inzet en engagement tijdens het academiejaar kunnen VUB-medewerkers genieten van een zomers eetfestijn op de jaarlijkse personeelsbarbecue.